Depresija zbog mobilnog telefona

Izvor: B92, 18.Dec.2015, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Depresija zbog mobilnog telefona

Uređaji koji zrače, poput mobilnog telefona, podstiču depresiju kod tinejdžera, pišu Večernje novosti.

Uređaji koji zrače, poput mobilnog telefona, podstiču depresiju kod tinejdžera - utvrdili su japanski stručnjaci, a rezultate studije objavili u Žurnalu za pedijatriju i psihologiju. Oni su analizirali čak 18.000 adolescenata i otkrili da bela svetlost sa ekrana telefona i "gedžeta", posebno ako se koriste u večernjim satima, dovodi do nesanice i drugih problema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa spavanjem, a to vremenom vodi u depresiju.

Psihijatri su poredili mentalno zdravlje tinejdžera sa kvalitetom sna i navikama u korišćenju tehnologije. Njihovi rezultati su samo potvrdili prošlogodišnje istraživanje, koje je objavljeno u Žurnalu za psihijatrijska istraživanja SAD.

Osim nesanice i depresivnog raspoloženja, adolescenti su zbog zračenja ekrana skloniji i suicidu.

Izvor: novosti.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.