Da li svom detetu pravilno dajete lek?

Izvor: B92, 14.Sep.2014, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li svom detetu pravilno dajete lek?

Novo istraživanje koje je objavio časopis “Pediatrics” pokazuje kako roditelji znaju da budu poprilično nemarni kad daju lek svojoj deci.

Najveći problem nastaje kad je u pitanju sirup koji se u brojnim slučajevima daje u dozama koje su dva do tri puta veće od prepisanih.

Istraživanje je otkrilo kako čak 40 posto roditelja zbog površnog čitanja uputstva deci daje pogrešne količine sirupa.

Najveća greška nastaje kad se pomešaju pojmovi "kafena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kašika" i "supena kašika".

Kad detetu date lek u običnoj kašici, a propisana je kašičica, triput ste uvećali dozu, što može imati posledice na dečji organizam.

Od sada, pre upotrebe leka – pažljivo pročitajte uputstvo koje dolazi uz lek.

Foto: Image courtesy of Ambro at FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dajete li pravilno detetu lek?

Izvor: Radio 021, 14.Sep.2014

Roditelji znaju da budu poprilično nemarni kad daju lek svojoj deci, pokazuje novo istraživanje koje je objavio časopis "Pediatrics"...Najveći problem nastaje kad je u pitanju sirup koji se u brojnim slučajevima daje u dozama koje su dva do tri puta veće od prepisanih...Istraživanje je otkrilo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.