Izvor: eKlinika.rs, 03.Apr.2024, 12:02

Da li je ovo spas za osobe alergične na hranu

Alergiju na hranu ima priličan broj ljudi a rizik sa kojim se suočavaju je veliki. Svi oni znaju koju vrstu hrane moraju da izbegavaju, ali problem nastaje zbog toga što jako puno namirnica može da sadrži, u tragovima, neke namirnice koje mogu dovesti do alergijske reakcije. Statistika pokazuje da će čak polovina osoba koje imaju alergiju na neke namirnice se, bar jednom, suočiti sa ozbiljnom alergijskom reakcijom koja može biti i životno ugrožavajuća.
Ovo smanjuje rizik kod osoba koje imaju alergiju na hranu Od skoro je u SAD registrovan prvi lek koji drastično smanjuje rizik od nastanka ozbiljne alergijske reakcije kao što je anafilaksa, kod osoba koje nenamerno budu izloženi namirnicama na koje su alergični....

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.