Da li će FDA dozvoliti mešanje vakcina?

Izvor: B92, 19.Okt.2021, 08:50

Da li će FDA dozvoliti mešanje vakcina?

Američka Uprava za hranu i lekove planira da dozvoli Amerikancima da dobiju drugačiju buster dozu vakcine protiv kovida 19 od one koja je prvobitno primljena, prenosi Rojters.

FDA je u septembru odobrila pojačavajuću dozu vakcine Fajzera i Bionteka, dvokratne vakcine protiv kovida 19 za starije od 65 godina i neke Amerikance koji imaju veći rizik od ponovnog zaražavanja.

EMA procenjuje upotrebu Fajzera za uzrast od pet do 11 godina

Savetodavni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << panel regulatora podržao je i upotrebu vakcina protiv virusa kovid 19 kompanije Moderna i Džonson i Džonson.

"Vlada ne bi preporučila jednu vakcinu preko druge i smatra da je poželjno koristiti istu vakcinu kao pojačivač, kada je to moguće", navodi se u izveštaju NIT -a, pozivajući se na ljude upoznate sa planovima agencije.

"Korona je ruski rulet" – zašto je ipak potrebna treća doza fajzera?

FDA je odbila da komentariše ovo pitanje.

Studija Nacionalnog instituta za zdravlje prošle nedelje pokazala je da su ljudi koji su kao prvu dobili vakcinu Džonson i Džonson protiv kovida 19 imali jači imunološki odgovor kada su primili buster vakcine iz Fajzera i Moderne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki regulatori uskoro daju dozvolu za kombinovanje vakcina

Izvor: VOA, 19.Okt.2021

Uprava za hranu i lekove (FDA) uskoro će dozvoliti Amerikancima da dobiju dodatnu, "buster" dozu vakcine protiv kovida 19 drugačiju od one koju su prvobitno primili, prenose američki mediji.  Federalni regulator trebalo bi da objavi strategiju o kombinovanju vakcina u sredu, kada zvanično odobri...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.