Članica Femena obnažila grudi u Vatikanu

Izvor: B92, 25.Dec.2014, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članica Femena obnažila grudi u Vatikanu

Članica italijanske drupe Femen danas se popela na scenu Hristovog rođenja na Trgu Svetog Petra i obnažila grudi, u znak protesta zbog toga što je Rimokatolička crkva protiv abortusa i homoseksualnog braka, prenosi Frans pres sa lica mesta.

"Kada se popela na postavljenu scenu, skinula je majicu i obnažila grudi na kojima je crnom bojom bilo napisano ´Bog je žena´", dodaje francuska agencija.

Ženu je privela vatikanska žandarmerija. Incident se dogodio nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je papa Franja pročitao tradicionalnu Božićnu poslanicu Urbi et Orbi.

Članice Femena su ranije protestovale protiv Islamske države, Rimokatoličke crkve, a 8. marta, na Svetski dan žena, okupile su se i skinule nage zbog ugnjetavanja žena u nekim delovima sveta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Članica Femena obnažila grudi u Vatikanu

Izvor: B92, 25.Dec.2014

Članica italijanske drupe Femen danas se popela na scenu Hristovog rođenja na Trgu Svetog Petra i obnažila grudi, u znak protesta zbog toga što je Rimokatolička crkva protiv abortusa i homoseksualnog braka, prenosi Frans pres sa lica mesta..."Kada se popela na postavljenu scenu, skinula je majicu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.