Izvor: eKlinika.rs, 10.Mar.2021, 15:01

Čajevi protiv bolova u krstima pre i tokom menstruacije

Bolovi u krstima su neprijatna, ali uobičajena pojava kod žena pre i tokom menstrualnog ciklusa. Kod nekih on najavljuje početak „bolne“ menstruacije, a kod drugih traje sve vreme ciklusa. Osim lekova koji mogu da pomognu i ublaže bol, u narodnoj medicini se koristi i veliki broj čajeva, od mešavine biljaka, koji rešavaju ovaj ženski problem.
Čaj od kičice, orahovog lista i hajdučice Uzeti po 2 supene kašike sitno iseckanog lista i cveta kičice (Erythraea centarium), >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << orahovog lista (Juglans regia) i lista i cveta hajdučice ( Achillea millefolium). Sve biljke pomešati i izručiti u litar proključale vode. Čaj ostaviti poklopljen dva sata, van ringle. Procediti i zasladiti medom. Piti u toku dana.
Čaj od lista pelena, žalfije i medunike Po 2 supene kašike sitno iseckanog lista pelena (Artemisia absinthium), lista žalfije ( Salvia officinalis) i lista medunike ( Filipendula ulmaria). Sve zajedno izručiti u litar proključale vode, poklopiti i ostaviti dva sata da odstoji van toplote. Procediti i zasladiti medom i piti u toku dana.
Čaj od podubice, rusomače i ranjenika Odmeriti po 2 kašike sitno iseckanog lista i cveta podubice ( Teucrium chamaedrys), nadzemnog dela rusomače (Capella bursa pastoris) i lista ranjenika (Betonica officinalis). Biljke sjediniti i staviti u litar vruće, proključale vode. Poklopiti i ostaviti dva sata van ringle, a zatim procediti i piti u toku dana.
Članak Čajevi protiv bolova u krstima pre i tokom menstruacije se pojavljuje prvo na eKlinika.

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.