Biciklom od Haga do Beograda u dobrotvorne svrhe

Izvor: B92, 13.Maj.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biciklom od Haga do Beograda u dobrotvorne svrhe

Holandski diplomata Ivar Skers (Ivar Scheers) biciklom će preći put od svog rodnog grada Haga do Beograda u kojem službuje, u dobrotvorne svrhe, za decu obolelu od raka u Srbiji.

Putovanje će trajati 8 dana, od 16. do 23. maja, a ruta od 1.800 kilometara prolazi kroz 6 zemalja: Holandiju, Nemačku, Austriju, Mađarsku, Hrvatsku i Srbiju.

Skers, koji je politički sekretar i šef odeljenja za medije, kulturu i javnu diplomatiju Ambasade Kraljevine Holandije u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao deo putovanja će donirati opremu vrednu 60.000 dinara udruženju roditelja dece obolele od raka Nurdor Srbija (www.nurdor.org), saopšteno je iz Amabasade.

Udruženje se stara o deci iz cele Srbije koja su na terapiji u bolnicama u Beogradu. Deca borave u kućama udruženja kad god nisu u bolnici, što im omogućava da provode više vremena s roditeljima. Nurdor se u potpunosti finansira iz dobrovoljnih donacija.

Tim Ambasade Holandije je posetio jednu od kuća Nurdora u martu ove godine u okviru inicijative "Holandija radi" čiji je cilj da podstakne pomaganje zajednici radom na nekom zajedničkom projektu u okruženju.

Ambasada je za Nurdor obezbedila igračke za dvorište, ukrase, police za knjige i knjige, kao i poklon holandsko-srpske firme Fleunerra: stabla jabuka za terasu.

Foto: Kārlis Dambrāns/Flickr.com

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Biciklom od Haga do Beograda u dobrotvorne svrhe

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2015

Holandski diplomata Ivar Skers (Ivar Scheers) biciklom će preći put od svog rodnog grada Haga do Beograda u kojem službuje, u dobrotvorne svrhe za decu obolelu od raka u Srbiji...Putovanje će trajati 8 dana, od 16. do 23. maja, a ruta od 1.800 kilometara prolazi kroz 6 zemalja: Holandija, Nemačka,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.