Bezazlena navika koja ozbiljno narušava zdravlje srca

Izvor: B92, 12.Sep.2017, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bezazlena" navika koja ozbiljno narušava zdravlje srca

Zvuk alarma prekida bezbrižan san i momentalno podiže pritisak u krvi i ubrzava rad srca, rezultati su jednog istraživanja iz 2005. godine.

Međutim, naučnici sada upozoravaju da se veća opanost krije se u pogodnostima koje nam alarm nudi – u odlaganju, odnosno snuzovanju.

Budući da je već dovoljno opasno što ste uznemirili srce nasilnim buđenjem, odlaganjem alarma znači da atak na svoje srce nastavljate i po nekoliko puta u roku od 30 do 60 minuta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Naučnici su dokazali da nekoliko snuzovanja svakog jutra pomnoženo sa brojem radnih dana može ozbiljno narušiti rad vašeg srca i nervnog sistema za kratko vreme.

Nažalost, korišćenje alarma malo kod od nas može da izbegne, ali onda ostaje da zaista i ustanemo kad on pozvoni, a da snuzovanje svedemo na minimum.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.