Besplatni preventivni pregledi širom Srbije!

Izvor: Mondo, 12.Okt.2017, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni preventivni pregledi širom Srbije!

U nedelju 15, oktobra nastavlja se akcija besplatnih preventivnih pregleda u opštim bolnicama i domovima zdravlja širom zemlje.

Foto: Guliver/Getty/Thinstock

Akcija besplatnih preventivnih pregleda i za građane bez zdravstvenih knjižica biće nastavljena u nedelju 15. oktobra u opštim bolnicama i domovima zdravlja širom Srbije, najavilo je danas Ministarstvo zdravlja.

Akcija se sprovodi sa ciljem rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << načina brige o zdravlju a biće održana i u kliničkim centrima u Nišu i Kragujevcu kao i u Kliničkom centru Vojvodina i četiri kliničko-bolnička centra u Beogradu.

Građani, uključujući i one bez zdravstvenog osiguranja, moći će bez zakazivanja termina da urade ultrazvuk abdomena i PSA, odnosno specifični antigen prostate koji otkriva tumorske promene i obave ginekološke preglede.

Najavljeno je da će pojedine zdravstvene ustanove u nedelju obavljati i EKG preglede, kao i merenje nivoa šećera u krvi i merenje krvnog pritiska.

Detaljan raspored zdravstvenih ustanova biće objavljen na sajtu Ministarstva zdravlja.

To ministarstvo je u septembru organizovalo prvu akciju besplatnih zdrvstvenih pregleda za građane.

Evo zašto su važni preventivni pregledi
Pogledaj vesti o: Besplatne akcije

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.