Amerikanci na tragu leka protiv starenja?

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jan.2012, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci na tragu leka protiv starenja?

Tim američkih naučnika tvrdi da pomoću matičnih ćelija možemo čak tri puta produžiti život. Na osnovu eksperimenta na miševima, oni su zaključili da matične ćelije odlažu starenje.

Naučnici sa univerziteta u Pitsburgu jednoj grupi miševa ubrizgali su po injekciju matičnih ćelija a zatim su te miševe uporedili sa onima koji nisu dobili nikakvu terapiju.

Miševi kojima su ubrizgane matične ćelije razvijali su se brže od onih drugih, a životni vek >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << im se gotovo utrostručio. Naučnici su uvereni da ovo otkriće može dovesti do odlaganja starenja.

Isti rezultat dobijen je i u laboratoriji - kada su matične ćelije stavljene uz ostarele ćelije, kod ovih drugih je primećeno poboljšanje, prenose mediji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Matične ćelije usporavaju starenje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Jan.2012, 09:35

Eksperiment na miševima je pokazao da jedna injekcija matičnih ćelija produžava njihov život čak za tri puta. Također, ubrizgavanjem matičnih ćelija u njihov organizam, miševi rastu više u odnosu na to koliko bi rasli da im nisu ubrizgane matične ćelije

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.