Zbog amonijaka evakuacija sela Jasenovik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2019, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog amonijaka evakuacija sela Jasenovik

Zbog pretakanja tečnog amonijaka iz voznih cisterni koje su se prošle nedelje prevrnule na pruzi Niš - Zaječar, celo selo Jasenovik, nadomak koga se desila havarija, moraće sutra da bude evakuisano, a ako bude potrebno i petak.

Kako prenosi "Blic", meštani su o prinudnoj evakuaciji informisani juče na seoskom u zboru.

"Dobili smo obaveštenje da u četvrtak 24. januara od 8 do 17 časova, dok traje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pretakanje tečnog amonijaka iz prevrnutih cisterni, nikog ne sme da bude u selu. Ako se posao ne završi celog dana, selo će biti evakuisano od 8 do 17 časova i u petak 25. januara. Došli su iz opštine Pantelej, prave se spiskovi kako bi se popisali svi meštani jer niko ne sme da ostane", izjavio je predsednik Mesne zajednice Jasenovik Zoran Jovanović.

On kaže da u selu živi oko 350 ljudi i da su obavešteni da ko nema rođake kod kojih može da ode da će biti obezbeđen prinudni smeštaj.

Do prevrtanja dve od 14 cisterni iz vozne kompozicije koja je prevozila ovu opasnu materiju, došlo je u subotu 19. januara uveče na oko kilometar od sela koje se nalazi na sredokraći deonice između Niša i Svrljiga.

Kako je tada saopštila "Infrastruktura železnice Srbije", iz cisterni nije bilo nikakvih curenja, niti opasnosti po ljude i životnu sredinu. Tom prilikom niko nije povređen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još bez odluke o evakuaciji Jasenovika zbog pretakanja amonijaka

Izvor: RTS, 23.Jan.2019

Selo Jasenovik priprema se za evakuaciju zbog pretakanja tečnog amonijaka iz voznih cisterni koje su se prošle nedelje prevrnule na pruzi Niš–Zaječar. Iako se očekivalo da Štab za vanredne situacije na današnjoj sednici odluči o evakuaciji, to se nije dogodilo. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.