Rokeri i bajkeri zajedno na gitarijadi u Zaječaru

Izvor: TvojPortal.com, 29.Jul.2011, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rokeri i bajkeri zajedno na gitarijadi u Zaječaru

Bizlife.rs Posetioce 45. zaječarske Gitarijade, od 4. do 6. avgusta , na rok sceni u park šumi "Kraljevica", zabavljaće Riblja čorba, Rambo amadeus, Dado Topić, Obojeni program, Disciplina kičme i američka grupa "Kultur šok", koju predvodi "naše gore list" Stanislav Cvik, kao i kragujevačka grupa "Agata", saopštio je danas novinarima u Zaječaru Nemanja Cerović, predstavnik za štampu ove rok manifestacije.


Takođe, nastupiće i prošlogodišnji pobednici Gitarijade >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << - banjalučki sastav "AS i FALL" i Zaječarci "MIND REFLECTION".
Istovremeno, na bini u centru grada, koja nosi naziv WORLD MUSIC STAGE sviraće Paja Vučković, Zlatko Manojlović, Vasil Hadzimanov bend, "Zona B" i Vlatko Stefanovski.
U takmičarskom delu nastupiće beogradski sastavi "The Revelators" i "Kontrola mozga", "Cotton pickers" iz Mlaedonovca, "The Socks" iz Velike Plane, ''Pry" iz Novog Sada, zatim bend "Under" iz Leskovca, podgorički "Indigo pop", "Pajperov smijeh" iz Banja Luke, "Fluid underground" iz Vlasotinca, "Inbox" iz Bačke Topole, demo bendovi iz Niša - "Dok 7" i "Decokvaritelji" i zaječarski sastav "Milosrdni anđeo". U takmičarskom delu Gitarijade nastupiće i grupa "Loša karma", u kojoj sviraju Zaječarci koji žive u Bačkoj Topoli.
Svi ovi sastavi takmičiće se za titulu najboljeg benda Gitarijade a novčana nagrada iznosi 150.000 dinara na najbolji bend po oceni stručnog žirija i 100.000 dinara po oceni publike.
Uporedo sa rok kampom, koji će biti otvoren u četvrtak, 4. avgusta u 15 sati i koji je za posetioce besplatan, radiće i kamp bajkera. Predsednik Motokluba "Trijumf" iz Zaječara Slavoljub Milenković očekuje oko hiljadu bajkera iz Srbije, Makedonije, Bugarske, Slovenije, Belorusije i drugih zemalja, kao i nastup čuvenog akrobate iz Hrvatske, Dejana Špolje.
Prvog dana Gitarijade, u 20 sati, biće otvoren 7. Međunarodni salon rok fotografije.
Organizatori 45. Gitarijade su Centar za kulturu Grada Zaječara i Motoklub "Triumf" iz Zaječara. Predsednik žirija Gitarijade je muzički kritičar Branimir Lokner dok su članovi Ðorđe David, Dragiša Radulović, Saša Bonović i Miodrag Božinović.

ZAJEČARgitarijada
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.