Igre mladih održane u Zaječaru i Sokobanj

Izvor: B92, 11.Maj.2018, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igre mladih održane u Zaječaru i Sokobanj

Sportske igre mladih (SIM) za Srbiju posle Požarevca i Petrovca na Mlavi nastavljene su u Zaječaru i Sokobanji.

Na otvorenim terenima u centru Sokobanje Igre su svečano otvorili predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović i predsednik opštine Isidor Krstić.

"Nema ništa lepše nego videti ovoliko dece na jednom mestu. Ponosan sam na njih i siguran da će pobednici na najbolji način predstavljati Sokobanju na velikom državnom finalu u Beogradu u julu mesecu. Svečano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otvaranje je zaista bilo lepo i ovakvi skupovi se pamte. Hvala Sportskim igrama mladih što su se odlučile da na svoju mapu stave i Sokobanju", istakao je Krstić.

Prethodno, veoma lepo bilo je i ispred zaječarske Hale sportova na Kraljevici, gde su se takmičili mališani iz cele Timočke Krajine.

Mladi sportisti i sudije položili su zakletvu prijateljstva, a baklju je doneo šahista Dušan Basalić, koji se ranije već takmičio na regionalnom finalu u Splitu.

"Nama je zaista zadovoljstvo da se i ove godine družimo u Zaječaru. Imamo lepa iskustva i mnogo vaših drugara iz Zaječara je do sada bilo na regionalnom finalu. Sigurna sam da mnogi od vas već znaju da Sportske igre mladih šire prijateljstvo, bore se za osmehe dece i saradnju mališana i druženje na teritoriji čitavog regiona", poručila je Ivana Jovanović.

Poželevši deci i njihovim nastavnicima prijatan boravak pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković istakao je da je Zaječar grad sporta.

"Mladi iz Zaječara i okolnih mesta su se pre svega družili, a onda i takmičili. Želim da vam kažem da su Sportske igre mladih pre svega zadatak da steknete nova prijateljstva i nova poznanstva, samim tim što se finalni deo održava na prostorima bivše Jugoslavije. Želim da se zahvalim i Vladi Srbije pod čijim pokroviteljstvom se i održava ova manifestacija. Nadam se da će se neka deca iz Zaječara izboriti na državnom finalu za put u Split, ali pre svega najvažnije je da upoznaju nove drugare i bave se sportom", istakao je Stanković, nekada uspešni rukomentni golman i direktor reprezentacije Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.