Boško Ničić: Mafijaši vladaju rukometom!

Izvor: TimockeVesti.net, 25.Sep.2012, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boško Ničić: Mafijaši vladaju rukometom!

Do sada je u klub uloženo između četiri i pet miliona evra, a neko se iživljava nad nama. Nameštaljka preko Makedonaca, ili preko Čeha – kaže član UO ženskog rukometnog kluba Zaječar

 
 
 
Zaječar ponovo nije uspeo u kvalifikacijama za Ligu šampionki.
Ovoga puta, sreću je za gol pokvario Rostov Don. Ili >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << sudije? Možda delegat Konecni iz Češke? Izgleda, svi po malo.
Ono što se piše, što se pamti, jeste podatak da srpski šampion ni iz trećeg pokušaja nije izborio mesto u najjačem klupskom takmičenju u Evropi. Za to postoje "debeli razlozi"....
- Čuo sam se sa predsednikom RSS, Velimirom Marjanovićem i generalnim sekretarom Božidarom Đurkovićem, tražio sam da se hitno sazove sastanak UO RSS, da se vidi da li smo ili nismo u pravu za ovo što tvrdimo. Rekli su mi da će da nam se izađe u susret, da će da se organizuje sastanak. Prethodno će da bude sastanak UO Zajednice sudije, oba tela će da pregledaju snimak naše utakmice sa Rostovom. Ukoliko se potvrdi da smo u pravu, ti stavovi Zajednice sudija, preko UO RSS biće poslati Evropskoj rukometnoj federaciji. Znamo da EHF neće da poništi utakmicu, ali tražimo da naš savez stane iza kluba - poručuje za "Sport" Boško Ničić, član Upravnog odbora Zaječarki.
 
ONI NAS KRADU, MI IH MAZIMO Gradonačelnik Zajačara se osvrnuo na još jednu stvar...
- Kada su nas u Poljskoj, pre dve godine pokrale sudije, kasnije su bile delegirane i sudile EP u Srbiji! Reč je o ruskim arbitrima... Sada će ovi što su nam sudili protiv Rostova, verovatno da dele parvdu u finalu EP za žene. Da li naš savez mora svima da ugađa, da im tetoše? Da li će i sada da ih vodaju po gradu, čašćavaju ručkovima, drže kao malo vode na dlanu, a oni da uništavaju naše klubove?
Ovo nije prvi put da se žalite na sudije?
- Krali su nas i prošle i pretprošle godine, ali ovo je bila bezočna pljačka. Našoj najboljoj igračici Begonji Ferandez, ili nisu davali prednost, ili su sudili probijanje, pa se tako desilo da za razliku od prethodnih sto utakmica, sada nije postigla gol. Isto je bilo i u slučaj i sa Martom Mange.
Kažu da znate na koga da sumnjate?
- Naš savez i EHF moraju da preduzmu određene korake, jer mafijaši počinju da vladaju rukometom! Ova režija se dogodila ili preko Makedonije, ili preko Čeha, koji su trebali da budu naši sponzori. Videćemo već. To nam je čak pomenuto od nekih Čeha iz našeg grada, Zaječara.
Zašto sumnjate na Makedonce?
- Načevski nije bio tamo, ali on je delegirao sudije. Odnedavno je novi vlasnik Vardara izvesni Rus iz Rostova. Da li je to sve baš slučajno? Pa, čitava hala je zviždala sudijama, iako je domaćinu u Klužu bilo bolje da u finalu igra sa Rostovom, nego sa nama. Gledao sam meč u društvu Tadićija i još nekih Rumuna. I njima je bilo neverovatno šta se dešava. Da li treba i dalje da bacamo pare, da bi se neko iživljavao nad nama? Verovatno ne!
REKRŠENI PROPISI Zbog svega što se dešavalo na terenu u poslednjem minutu susreta, kada su sudije poništile gol Vučkovićeve, posle čega su protestvovali trener Zaječara Saša Bošković i predsednik Milan Stanković, došlo je do crvenih kartona dvojice ljude iz kluba. Pretpostavilo se da Bošković neće moći da vodi ekipu protiv Muratpaše, kao i da Stanković neće moći da sedi na klupi...
- Delegat se čak nije udostojio da nam donese rešenje o kazni, nego je poslao predstavnika Kluža da to učini! To još nisam video. Pa, to je mimo propisa!
Koliko je za ove tri godine uloženo u klub?
- Zajedno sa sponzorima, u klub je u tom periodu uloženo između 4 i 5 miliona evra i neko se sa tim igra!
POGLED U PROŠLOST
Ima Zaječar za čim da žali. Ne samo sada, već je imao i prethodne dve sezone, kada je takođe pokušavao da se domogne Lige šampiona. "Pogled u prošlost" kaže da su Zaječarke sva tri puta doživele minimalan poraz!
Prve godine (2010/2011), srpski šampion je prvo savladao KIF Vejen 30:29, pa je izgubio od mađarskog Korveksija, 25:24, što je bilo ključno za neuspeh u kvalifikacijama. U trećem kolu je savladan Lublin, 34:31, ali taj meč ništa nije donosio.
Sledeće sezone (2011/2012), igralo se po novom sistemu - polufinale i finalisti za mesto u eliti. Zaječar ponovo nije imao sreće. Od Žolidon Kluža je poražen 33:32. Opet za gol... Tada je za treće mesto savladan Rostov Don, ubedljivo - 27:15.
Ni treća nije bila sreća. Ista sudbina je zadesila srpske šampionke. U polufinalu ih je savladao Rostov Don, 29:28. Osvetio im se za prošlosezonski poraz. Muratpaša je već bio lak zalogaj - 35:27.
KUP KUPOVA SLEDEĆA STANICA
Posle neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampinki, Zaječar je pobedom nad Muratpašom obezbedio 3. kolo Kupa kupova. To je dobra vest...
Loša kaže da će mu protivnik biti Jagodina. Srbija će, dakle, posle ovog meča imati jednog sigurnog učesnika 4. kola, ali da nije bilo međusobnog duela, možda bi imala i dva. Ovako će dve najbolje ženske ekipe da vode bitke na sva četiri fronta - prvenstvu, Kup Srbije, Regionalnoj ligi i evropskoj sceni.
ČEH NAZVAO MAKSIĆA "SMRDLjIVI SRBINE!"
Da je delegat iz Češke, po imenu Jiri Konecni otišao predaleko, govori i sledeći podatak...
- Čeh je pomoćnom treneru Zaječara, Živojinu Maksiću rekao "Smrdljivi Srbine". Da je meni to rekao, ubio bih ga!

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.