TUMBAKOVIĆ NAJAVLJUJE Biće mnogo promena u timu

Izvor: 011vodič.com, 09.Sep.2019, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUMBAKOVIĆ NAJAVLJUJE Biće mnogo promena u timu

Ne valja. U prvom meču Srbije sa Ljubišom Tumbakovićem na klupi, protiv Portugalaca, videlo se da neke stvari, ili mnoge, ne štimaju u našem nacionalnom timu. Zna to i Tumbaković, pa je uoči meča protiv Luksemburga najavio veliki broj promena, kao i da će taj trend da nastavi do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Kladionica MaxBet nudi kvotu 2,15 na igru 0-2 u meču Luksemburg – Srbija u kvalifikacijama za EURO 2020.
– Rezultat prethodne utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << je definisao naš pravac do kraja kvalifikacija. Neće biti jedna promena, već mnogo više. Daćemo šansu nekima koje sam manje video. Video sam ih na treningu i kako se ponašaju, ali ne i na terenu. Biće veoma mnogo izmena u odnosu na prethodnu utakmicu – rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Luksemburgu.
Srbija posle poraza od Portugalije ima minimalne šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo. Tumbaković je naveo da je je potrebna neka vrsta “reza” pred preostale četiri utakmice.
– Cela Evropa čuva loptu, niko je ne prodaje. Igraju iz svoje trećine, stvaraju mogućnost da se između linija napravi rešenje. To je proces koji traje i traži vreme. Imali smo samo tri prava treninga. Hteli smo da pokažemo šta eventualno želimo. Da će u hodu biti nekih promena, to sigurno. Da bi napravio pravu reprezentaciju treba dati šansu da neko pogreši. On ima pravo da pogreši, a mi smo tu da vidimo ko je dobar i da napravimo selekciju. Ako neko voli mlade igrače, vole ih treneri, a ja posebno. Oni imaju posebnu energiju. Kada to pričam, mislim na klub. Kada je reprezentacija u pitanju, osnovno opredeljenje je da igraju najbolji. Ako se pravi rez, treba da razmišljamo da li su oni koji su ovde najbolji, a ne o njihovoj starosti – objasnio je Tumbaković.
Dušan Tadić neće igrati narednu utakmicu zbog povrede, a povodom toga selektor je rekao:
– Sjajan je igrač. Sticaj okolnosti je povreda koju ima, traži prostor od tri-četiri dana da odmori. Bar tako kažu lekari, a ja im verujem.
Srbija će u utorak igrati protiv Luksemburga.
– Predrasudu o Luksemburgu imamo iz vremena kada su utakmice sa njim bile sigurne pobede i siguran prolaz. U poslednje vreme nije tako. Mnoge takve države igraju fudbal. Luksemburg pravi reprezentaciju koja zavređuje posebnu pažnju. Ne pravim alibi, to je realno. Rezultati govore u prilog tome. Sada su ispred nas, imaju bolju gol razliku… Teško primaju golove, doduše teško i daju, ali to više nije ona ekipa. Biće ozbiljna borba. Ako želiš rezultat, moraćeš dobro da se napneš da bi to ostvario. Uopšte ne igraju naivno – zaključio je Tumbaković.
Utakmica Luksemburg – Srbija na programu je u uotak od 20.45.


The post TUMBAKOVIĆ NAJAVLJUJE Biće mnogo promena u timu appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GRUPA E Slovačka srušila Mađarsku, gužva u vrhu!

Izvor: 011vodič.com, 09.Sep.2019

Slovaci su iznenadili Mađare na njihovom terenu (2:1), pa kada se tome doda senzacija u Azerbejdžanu, koji je igrao nerešeno protiv Hrvatske, situacija u Gruoi E se iskomplikovala do maksimuma. Svetski vicešampioni su i dalje prvi, ali imaju samo bod više od Slovačke i Mađarske, sa istim brojem...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.