TUMBAKOVIĆ NAJAVIO PROMENE: Daćemo šansu nekima koje sam manje video

Izvor: Večernje novosti, 09.Sep.2019, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUMBAKOVIĆ NAJAVIO PROMENE: Daćemo šansu nekima koje sam manje video

Predrasudu o Luksemburgu imamo iz vremena kada su utakmice sa njima bile sigurne pobede i siguran prolaz. U poslednje vreme nije tako. Mnoge takve države igraju fudbal - kaže Tumbaković Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković najavio je danas veliki broj promena za utakmicu sa Luksemburgom, kao i da će taj trend nastaviti do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.- >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Rezultat prethodne utakmice je definisao naš pravac do kraja kvalifikacija. Neće biti jedna promena, već mnogo više. Daćemo šansu nekima koje sam manje video. Video sam ih na treningu i kako se ponašaju, ali ne i na terenu. Biće veoma mnogo izmena u odnosu na prethodnu utakmicu - rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Luksemburgu.PROČITAJTE JOŠ: U MARTU DRUGA ŠANSA: Srbi do vize za EP kroz Ligu nacija, mogući rival Norveška Srbija posle poraza od Portugala u subotu ima minimalne šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo.Tumbaković je naveo da je je potrebna neka vrsta "reza" pred preostale četiri utakmice.- Cela Evropa čuva loptu, niko je ne prodaje. Igraju iz svoje trećine, stvaraju mogućnost da se između linija napravi rešenje. To je proces koji traje i traži vreme. Imali smo samo tri prava treninga. Hteli smo da pokažemo šta eventualno želimo. Da će u hodu biti nekih promena, to sigurno. Da bi napravio pravu reprezentaciju treba dati šansu da neko pogreši. On ima pravo da pogreši, a mi smo tu da vidimo ko je dobar i da napravimo selekciju. Ako neko voli mlade igrače, vole ih treneri, a ja posebno. Oni imaju posebnu energiju. Kada to pričam, mislim na klub. Kada je reprezentacija u pitanju, osnovno opredeljenje je da igraju najbolji. Ako se pravi rez, treba da razmišljamo da li su oni koji su ovde najbolji, a ne o njihovoj starosti - kazao je Tumbaković.PROČITAJTE JOŠ: ZAČUDIO IH BUNKER SRBIJE: Ronaldo i društvo presrećni posle važnog trijumfa u Beogradu Dušan Tadić neće igrati narednu utakmicu zbog povrede, a povodom toga selektor je rekao: - Sjajan je igrač. Sticaj okolnosti je povreda koju ima, traži prostor od tri-četiri dana da odmori. Bar tako kažu lekari, a ja im verujem.Srbija će u utorak igrati protiv Luksemburga.- Predrasudu o Luksemburgu imamo iz vremena kada su utakmice sa njima bile sigurne pobede i siguran prolaz. U poslednje vreme nije tako. Mnoge takve države igraju fudbal. Luksemburg pravi reprezentaciju koja zavređuje posebnu pažnju. Ne pravim alibi, to je realno. Rezultati govore u prilog tome. Sada su ispred nas, imaju bolju gol razliku... Teško primaju golove, doduše teško i daju, ali to više nije ona ekipa. Biće ozbiljna borba. Ako želiš rezultat, moraćeš dobro da se napneš da bi to ostvario. Uopšte ne igraju naivno - kazao je Tumbaković.Utakmica između Luksemburga i Srbije igraće se sutra od 20.45.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Pobeda obavezna

Izvor: MozzartSport.com, 10.Sep.2019, 11:38

Nije lepo počelo vreme Nenada Milovanovića na klupi mlade reprezentacije Srbije. Nekadašnji trener Mladosti iz Lučana je u prvom kolu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo poražen u Saransku od Rusije minimalnim rezultatom, 1:0. Za pobedu Baćuški najzaslužniji je bio Divev u 20. minutu...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.