Preminuo čuveni jugoslovenski spiker

Izvor: Mondo, 11.Maj.2017, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo čuveni jugoslovenski spiker

Miodrag Zdravković, čovek koji je saopštio vest da je umro Tito, preminuo je danas u 90. godini

Foto: YouTube

  U Beogradu je danas, 11. maja, u 90. godini preminuo jedan od najpoznatijih srpskih i jugoslovenskih spikera Miodrag Zdravković, objavila je Radio-televizija Srbije.

Zdravković je primljen u Radio Beograd 1954. godine, a šest godina kasnije prešao je na televiziju, gde se veoma brzo izdvojio svojom pojavom i umećem saopštavanja vesti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Dostojanstveno, odmereno, svojom ozbiljnošću potvrđivao je vest koju čita, pa je tako postao "spiker za važne vesti".

Dan kada je plakala cela Juga (VIDEO)

Čitao je prve vesti o atentatu na Džona Kenedija, tokom tragičnih događaja u Čehoslovačkoj 1968. godine proveo je tri sata u studiju saopštavajući pristigle vesti, a slično se ponovilo i tokom Konferencije nesvrstanih u Kairu.

Nesumnjivo najteži zadatak u blistavoj spikerskoj karijeri imao je 4. maja 1980, kada je naciji saopštio vest o smrti Josipa Broza Tita. Zdravković je i uređivao Dnevnik RTS.



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.