POČINJE US OPEN Noletov zalogaj Velike jabuke

Izvor: 011vodič.com, 26.Avg.2019, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČINJE US OPEN Noletov zalogaj Velike jabuke

Svi najbolji teniseri sveta nalaze se u SAD gde u ponedeljak u Njujorku počinje poslednji Grend slem sezone. Biće ovo 139. Otvoreno prvenstvo SAD u tenisu poznatiji i kao US Open.
Od 17 igraju Darsis – Lajović, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu Lajovića 1.23.
Sva pažnja srpske javnosti biće usmerena na Novaka Đokovića. Najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << teniser sveta je prošle godine osvojio treću titulu u Njujorku. Kao i na ranijim turnirima očekuje se da će glavni rivali da mu budu Rafael Nadal i Rodžer Federer. Već godinama su njih trojica glavni favoriti za samu završnicu svih većih turnira.
Bila bi senzacija da oni ne doođu barem do četvrtfinala, a nekoliko tenisera može da im pomrsi račune. Među njima su i neki naši igrači. Srbija ove godine ima nekoliko tenisera koji konkurišu za sam vrh. Tu su Dušan Lajović, Laslo Đere, Filip Krajinović i Miomir Kecmanović.
Svi su prethodnih meseci pokazali da su spremni za velike stvari. Lajović je igrao finale Mastersa u Monte Karlu, Đere je osvojio turnir u Rio de Žaneiru, Krajinović je igrao finale u Budimpešti, a Kecmanović se borio za titulu u Antaliji.
Uz to, mladi Kecmanović je nedavno u Sinsinatiju savladao šestog tenisera sveta Aleksandra Zvereva iz Nemačke. Zbog toga je znatno popravio plasman na ATP listi i sada je među 50 najbolji igrača planete. Svakako, on može još dosta da napreduje jer će krajem avgusta da napuni 20 godina.
Nedavnom pobedom u Sinsinatiju Danil Medvedev je pokazao da na njega mora ozbiljno da se računa. Rus ima 23 godine, a te godine su idealne za proboj na vrh. Iz generacije rođene 90-ih tu su Stefanos Cicipas, Dominik Tim i Aleksandar Zverev. Sve su to teniseri iz prvih deset na svetu.
Posle Vimbldona Đoković je igrao samo u Sinsinatiju gde ga je u polufinalu zaustavio Medvedev. Naš teniser je iskoristio i priliku da se malo odmori posle iscrpljujućeg turnira u Londonu, a pogotovo posle finala sa Federerom.
I Švajcarac je posle Vimbldona igrao samo u Sinsinatiju gde je u drugom kolu izgubio od Rubljeva. Nadal je iz Velike Britanije otišao u Kanadu gde je osvojio Rodžers kup u Montrealu. U finalu je više nego lako savladao Medvedeva 6:3, 6:0.
Kod žena se takođe izdvajaju tri imena. To su prošlogodišnja pobednica Naomi Osaka, osvajačica Vimbldona Simona Halep i Serena Vilijams. Među njima treba tražiti pobednicu Njujorka. Osaka je iznenađujuće zaustavljena na startu Vimbldona. Japanka je potom učestvovala u Torontu i Sinsinatiju, ali nije stigla dalje od četvrtfinala. Ostaje da se vidi da li je u pitanju pad forme ili čuvanje energije za Grend slem.
Ni Serena, ni Simona se nisu proslavile posle Vimbldona. Doduše, Serena je stigla do finala Rodžers kupa u Torontu gde je predala meč kod rezultata 3:1 mladoj Bjanki Andresku iz Kanade. Upravo će ova teniserka rođena 2000. godine pokušati nekome da pomrsi račune.
Nažalost, već neko vreme naše teniserke ne beleže zapažene rezultate. Jedina vredna pomena je Olga Danilović koja je prošle godine osvojila turnir u Rusiji. Ipak, sada je daleko od te forme. Čini se da ni u Njujorku ne možemo da očekujemo mnogo od Srpkinja.
PAŽNJA!
Kvota u kladionici MaxBet da će Novak Đoković da osvoji turnir u Njujorku je 2.15.
PAŽNJA!
Prošlogodišnji finalista Huan Martin Del Potro propušta turnir. Argentinac je u junu operisao koleno, pa ga nije bilo ni na Vimbldonu.

The post POČINJE US OPEN Noletov zalogaj Velike jabuke appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: US Open,   Nju Jork,   Novak Đoković,   Rafael Nadal,   Federer

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Danas počinje US Open: Igra Novak, ali i još 5 naših!

Izvor: Mondo, 26.Avg.2019

Mnogo zanimljivih mečeva prvog dana US Opena, a tu je i jedan srpski derbi....Vreme je za poslednji grend slem sezone!..US Open počinje ovog ponedeljka i trajaće do 8. septembra za kada je zakazano finale muškog singla, a u kom se nadamo da ćemo, kao i pre godinu dana, ponovo gledati Novaka Đokovića...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.