Izručuju Polanskog Americi?

Izvor: Mondo, 15.Jan.2015, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izručuju Polanskog Americi?

Slučaj star 40 godina mogao bi konačno da bude "zatvoren"

Foto: Demotix / Splash News

 Poljsko tužilaštvo ispitalo je režisera Romana Polanskog u vezi zahteva Amerike za njegovo izručenje.

Portparolka tužilaštva u Krakovu Boguslava Marčikovska rekla je da je tužilaštvo kasno sinoć ispitalo režosera, a da će sud odrediti da li će izručiti Polanskog Sjedinjenim Državama kojeg traže zbog optužbi za seks sa maloletnicom 1977. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Marčikovska nije želela da otkriva druge detalje o ispitivanju.

Amerika je još prošle godine tražila od tužilaštva da uhapse Polanskog (81), ali je taj zahtev odbijen. ove godine je Amerika tražila izručenje.

Slavni reditelj je priznao da je 1977. godine imao seksualne odnose sa trinaestogodišnjom Samantom Gejmer, tokom snimanja u Los Anđelesu, nakon konzumiranja alkohola i narkotika. Odslužio je 42 dana zatvorske kazne u okviru nagodbe od 90 dana, a ubrzo nakon toga je pobegao iz Amerike, verujući da će sudija poništiti nagodbu i poslati ga na odsluženje višegodišnje zatvorske kazne.

Polanski je 2009. godine uhapšen u Švajcarskoj, na osnovu američke poternice i stavljen u kućni pritvor. Oslobođen je godinu dana kasnije, nakon što su švajcarske vlasti odlučile da ga ne izruče SAD-u.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Poljsko tužilaštvo ispitalo Polanskog, još se ne zna da li će ga izručiti u SAD

Izvor: Blic, 15.Jan.2015

Poljsko tužilaštvo ispitalo je režisera Romana Polanskog u vezi sa američkim zahtevom za njegovo izručenje i očekuje se da sud odluči da li će on biti sproveden u SAD zbog tamošnjih optužbi da je 1977. imao seks sa maloletnicom...Portparolka tužilaštva u Krakovu Boguslava Marčinkovska rekla...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.