Guano Ejps 10. aprila u Beogradskoj areni (VIDEO)

Izvor: S media, 08.Apr.2011, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Guano Ejps" 10. aprila u "Beogradskoj areni" (VIDEO)

Slavni nemački rok kvartet “Guano ejps” nastupiće prvi put u svojoj karijeri u Srbiji, i u nedelju, 10. aprila, održati koncert u “Beogradskoj areni”. “Guano ejps”, od osnivanja 1994, smatraju jednim od najznačajnijih bendova na alternativnoj sceni, a predvodi ga harizmatična pevačica Sandra Nasić, rođena u nemačkom gradu Getingenu, čiji je otac rodom iz Hrvatske.

Morate skinuti Flash Player verziju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 8+ da bi ste pogledali spotove.

Njihov prvi album “Proud Like a God” iz 1997. prodat je u platinastom tiražu, a hit “Loard of the Boards” postao je svojevrsna himna snoubordera širom sveta. Njihovu “adrenalinsku” obradu pesme “Big In Japan”, nemačkog benda “Alfavil”, direkcija Formule 1 je pre dve godine izabrala za zaštitni znak Velike nagrade Japana. Ipak, bez obzira na uspeh, posle iscrpljujućih turneja (od kojih je jedna trajala čak 18 meseci) i tri studijska albuma, članovi grupe 2005. donose odluku da se povuku sa scene i posvete solo karijerama. Međutim, početkom godine na svom zvaničnom sajtu poručili su fanovima da se vraćaju na muzičku scenu sa dugoočekivanim (i upravo objavljenim) četvrtim albumom “Bel Air”, koji nosi naziv po eltinom delu Los Anđelesa, famoznom Bel Eru.

Ipak odložen koncert Brajana Ferija

"Kalt" 4. juna u "Beogradskoj areni" (VIDEO)

Fensi karta za Šakiru košta 20.000! (VIDEO)

"Bela senzacija" stiže u Beograd (VIDEO)

Na pitanje šta srpska publika može u nedelju da očekuje na njihovom koncertu, pevačica “Guano ejpsa” Sandra Nasić je, u telefonskom razgovoru za Novosti, rekla:

"Dobar rokenrol šou! Znate, ja sam već bila u Beogradu, doduše kao dete. Pamtim da je bilo predivno i da su me pojedini kvartovi i zgrade u vašem gradu podsetili na Beč i Austriju. Vrlo sam uzbuđena zbog dolaska u Beograd." Znate li da kažete nešto na srpskom jeziku? "Mogu malo, ali ne puno. Treba učim!" Zašto ste se razišli na vrhuncu popularnosti? "Mislite, zašto smo napravili dugogodišnju pauzu? Kada smo osnovali “Guano ejps” bili smo veoma mladi, jedva da smo imali po 18 godina. Za kratko vreme smo doživeli stvarno veliki uspeh. Bili smo deset godina neprestano na turnejama, što je bilo izuzetno naporno. Valjda smo se zasitili svega. Osećala sam se preumorno u tom trenutku i htela da uradim nešto potpuno drugačije u svom životu. Bila je to dobra odluka za sve, jer smo imali šansu da se pozabavimo drugim projektima. Ja sam se, recimo, preselila iz Getingena u Berlin..."

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.