Degustiran najstariji šampanjac na svetu

Izvor: Beta, 17.Nov.2010, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Degustiran najstariji šampanjac na svetu

MARIJEHAMN, 17. novembra 2010. (Beta-AFP) - Najstariji šampanjac na svetu, u bocama starim dva veka koje su letos pronadjene u olupini broda na dnu Baltičkog mora, u sredu je degustiran u Finskoj.

Šampanjac proizvodjača Vev-Klikoa imao je veoma malo mehurića i karakterišu ga izuzetno jak i opor miris. Vev-Kliko, koji je prvo demantovao da se radi o njegovom šampanjcu, danas je saopštio da tri ili četiri od ukupno 168 nadjenih flaša potiču iz te čuvene kuće.

Većina ostalih flaša sadrže šampanjac kuće Žiglar koja više ne postoji. Svečanom otvaranju boca prisustvovalo je stotinak ljubitelja šampanjca i novinara. Odlično očuvane flaše najverovatnije su deo tovara šampanjca koji je francuski kralj Luj Šesnaesti brodom poslao ruskom dvoru.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Degustiran najstariji šampanjac na svetu

Izvor: NaDlanu.com, 17.Nov.2010

MARIJEHAMN, 17. novembra 2010. (Beta-AFP) - Najstariji šampanjac na svetu, u bocama starim dva veka koje su letos pronađene u olupini broda na dnu Baltičkog mora, u sredu je degustiran u Finskoj. Šampanjac proizvođača Vev-Klikoa imao je veoma malo mehurića i karakterišu ga izuzetno jak i opor...

Nastavak na NaDlanu.com...

Degustiran najstariji šampanjac na svetu

Izvor: S media, 18.Nov.2010, 11:49

Najstariji šampanjac na svetu, u bocama starim dva veka koje su letos pronadjene u olupini broda na dnu Baltičkog mora, degustiran je u sredu u Finskoj...Šampanjac proizvodjača Vev-Klikoa imao je veoma malo mehurića i karakterišu ga izuzetno jak i opor miris...Izronili najstariji šampanjac na...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.