Brus Dikinson počasni građanin Sarajeva

Izvor: N1 televizija, 31.Okt.2018, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brus Dikinson počasni građanin Sarajeva

Odlukom Gradskog veća Grada Sarajeva dobitnik priznanja "Počasni građanin Sarajeva" je Brus Dikinson, pevač hevi metal benda Iron Maiden.

Priznanje će mu se dodeliti u obliku Povelje Grada Sarajeva, navodi se u Odluci Gradskog veća.

U obrazloženju Odluke stoji da je on strani državljanin koji je ostvario naročit doprinos razvoju i afirmaciji Sarajeva, kao i razvoju međuljudskih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti i humanosti.

Podsećamo, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Brus Dikinson je 1994. godine, tada kao solo izvođač, posredstvom UN došao u ratno Sarajevo i sa bendom odsvirao koncert u Bosanskom kulturnom centru.

Dve decenije nakon toga, tačnije 2016. godine snimljen je film "Scream For Me Sarajevo", Jasenka Pašića, koji je režirao Tarik Hodžić, zbog čega se Dikinson vratio u Sarajevo za potrebe snimanja filma.

Udruženje umetnika Concept Media je predlagač ove inicijative koju je usvojilo Gradsko veće Grada Sarajeva.

Kako se navodi u Odluci, sredstva za provođenje odluke se osiguravaju iz budžeta Grada Sarajeva.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pevač Iron Maiden Brus Dikinson počasni građanin Sarajeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2018

Solo umetnik i frontmen Ajron mejdena Brus Dikinson dobitnik je priznanja "Počasni građanin Sarajeva", jednoglasno je odlučilo danas Gradsko veće Grada...Udruženje umetnika Koncept Medija predložilo je ovog engleskog pevača za nagradu koju su većnici prihvatili...Dikinson je 14. decembra 1994....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.