Vrtić “Čarolija” u Vranju dobio prvi Eko park

Izvor: JužneVesti.com, 06.Jul.2021, 16:22

Vrtić “Čarolija” u Vranju dobio prvi Eko park

Dvorište vrtića “Čarolija” u Vranju opremljeno je novim mobilijarima za igru dece napravljenim od prirodnog i reciklirajućeg materijala, a ideja za izgradnju Eko parka potekla je od Komesarijata za izbeglice i migracije i Međunarodne organizacije za migracije, jer je do sada 15 deteta iz Prihvatnog centra u Vranju boravilo u tom vrtiću.

Uređenje parka pomogli su i roditelji dece iz vrtića i dece migranata, kao i komšije, pojedinci i firme.

Boraveći u vrtiću >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << deca su dobila priliku da se uključe u formalno obrazovanje, da se povežu sa svojim vršnjacima iz Vranja, da savladaju jezičke barijere i kulturološke prepreke, da steknu neka znanja i veštine koja će im biti neophodna za život i snalaženje u savremenom društvu' - kaže Milica Jovanović Anđelković, regionalna koordinatorka mobilnog tima IOM - a na jugu Srbije.

Mobilijar u parku od ekoloških materijala; foto: Grad Vranje Zamenica gradonačelnika Zorica Jović kaže da je ovo još jedan dokaz da je Vranje bilo spremno da prihvati migrante i različitosti.

Nije bilo lako. U nekim trenucima smo se suočavali sa različitim problemima, ali smo uvek i pronalazili rešenja. Sve naše institucije su otvorile vrata svim migrantima. Veoma sam ponosna što smo od početka ušli u sistem i otvorili vrata svih ustanova obrazovanja, od predškolske ustanove do srednjih škola koje se nalaze na teritoriji grada - kaže zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

U programu su nastupili mališani vrtića “Čarolija” sa vaspitačima koji su zasadili sadnice tuje koje će podsećati na solidarnost i moć zajedništva.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi Eko park u Vranju

Izvor: JUGpress.com, 06.Jul.2021

VRANJE..Vrtić „Čarolija“ Predškolske ustanove „Naše dete“ dobio je Eko park, prvi u Vranju...Inicijativa za izgradnju Eko parka potekla je od Komeserijata za izbeglice i migracije (KIRS) i Međunarodne organizacije za migracije (IOM), jer je do sada 15 mališana iz migrantske populacije,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.