U Bujanovcu i Preševu ponovo promet stoke

Izvor: JUGpress.com, 07.Avg.2016, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Bujanovcu i Preševu ponovo promet stoke

VRANJE-BUJANOVAC-PREŠEVO

U opštinama Bujanovac i Preševo odobren je promet stoke, skoro dva meseca nakon proglašenja zaraženim područjima zbog bolesti kvrgave kože.

Za sada stočne pijace i dalje ne rade, mada stočari sada mogu da kupuju i prodaju goveda. Još uvek je zatvorena stočna pijaca u Ristovcu, najveća na ovom području.

Očekuje se da će početi da radi krajem avgusta.

„Shodno rešenju Uprave za veterinu, dozvojavamo ljudima >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kupoprodaju stoke, a veterinarska stanica za to izdaje papire. Zajedno sa njima pokušavamo da nađemo životinje koje su adekvatne kvalitetu koji su imali“, kaže direktor Veterinarske stanice u Bujanovcu, Miodrag Milković.

U ove dve opštine na jugu Srbije vakcinisano je 8.300 goveda.

Eutanazirana su 43 grla stoke, najviše u selu Ljiljance, gde se bolest prvo i pojavila.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Milković: Promet stoke uz naše papire

Izvor: BujanovackiGlas.info, 08.Avg.2016, 11:06

Zajedno sa njima pokušavamo da nađemo životinje koje su adekvatne kvalitetu koji su imali – objašnjava direktor Veterinarske stanice u Bujanovcu, Miodrag MilkovićBUJANOVAC, 8. avgust 2016. – U opštinama Bujanovac i Preševo odobren je promet stoke, skoro dva meseca nakon proglašenja zaraženim...

Nastavak na BujanovackiGlas.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.