Stefanović: Nastavljamo borbu za nova radna mesta

Izvor: Večernje novosti, 27.Sep.2019, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Nastavljamo borbu za nova radna mesta

Ministar je naveo da statistika pokazuje da na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Vranje postoji trend smanjenja krivičnih dela Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas u Vranju da će država nastaviti da investira u sektor bezbednosti u Pčinjskom okrugu, ali i u ekonomiju i infrastrukturne projekte. „Nastavljamo investicije i borbu za nova radna mesta i hoćemo da to bude snažna poruka Vlade Srbije. Istovremeno borimo se za svaki >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << segment bezbednosti naših sugrađana, jer hoćemo da osećaju da je policija tu za njih u svakom trenutku i da može da izađe na kraj sa svakim oblikom kriminala“, rekao je Stefanović nakon obilaska Policijske uprave Vranje, razgovora sa policijskim službenicama i sastanka sa rukovodstvom ovog grada.Ministar je naveo da statistika pokazuje da na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Vranje postoji trend smanjenja krivičnih dela i ukazao da rad policijskih službenika u ovom okrugu nije lak, imajući u vidu da je reč o složenoj multietničkoj sredini u kojoj postoje i rizici od potencijalnog ekstremizma i organizovanog kriminala. „U velikoj meri policija uspeva da izađe na kraj sa tim izazovima, zbog čega sam zadovoljan. Ministarstvo će nastaviti da jača kapacitete Policijske uprave nabavkom novih vozila, tehnike za kriminalističku policiju i podmlađivanje policijskog kadra zapošljavanjem svršenih studenata Kriminalističko-policijskog univerziteta i polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku“, rekao je Stefanović, a navodi se u saopštenju ministarstva. Ministar je dodao da će biti preduzete i druge mere, kao i da će u najsloženijim slučajevima kriminalistička policija iz Vranja imati pomoć kolega iz sedišta Uprave kriminalističke policije. Stefanović se osvrnuo i na pitanje bezbednosti u saobraćaju i ukazao na važnost preventivnog rada kroz edukaciju dece u osnovnim školama u okviru predmeta „Osnovi bezbednosti dece“, ali je najavio i da će saobraćajna policija u Vranju dobiti pojačanje u ljudstvu.Pročitajte još - Stefanović obišao informativni centar u selu Kovačevac Potpredsednik Vlade Srbije, tokom posete Vranju razgovarao je i sa rukovodstvom opštine i građanima o pitanjima vezanim za bezbednost, pitanjima koji se tiču izgradnje putne i komunalne infrastrukture, ali i o drugim merama koje država može da preduzme u cilju daljeg razvoja Vranja i drugih opština u Pčinjskom okrugu. „Republika Srbija ne zaboravlja i ovaj deo zemlje. Nastavljaju se investicije u putnu infrastrukturu, ne samo državnih puteva, već i lokalnih, koji će pomoći da građani lakše dođu do svih delova opštine“, rekao je Stefanović. Ministar je ranije danas u Vranju obišao i gradilište gde je u toku izgradnja stanova za pripadnike službi bezbednosti.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Stefanović u Trgovištu: MUP-u od novembra veće zarade

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Sep.2019

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je danas Policijsku stanicu Trgovište, gde je sa policijskim službenicima razgovarao o stanju bezbednosti u ovome mestu i uslovima njihovog rada...Stefanović je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti da radi na unapređenju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.