Pritvor od 30 dana zbog ubistva majke

Izvor: Vranje-online.com, 27.Apr.2015, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor od 30 dana zbog ubistva majke

Predragu Joviću (23) iz Vranja koji je za vikend ubio svoju majku Slavicu (50) Više tužilaštvo odredilo je pritvor do 30 dana.

Još uvek niko ne zna šta se u kući pre ubistva dešavalo, a prve komšije pričaju da je Predrag nekontrolisano izleteo iz kuće, počeo da šutira sve redom i da viče na ljude koji su mu dolazili u susret.

U jednom momentu krenuo je da juri decu iz ulice koja su srećom uspela da pobegnu, a onda je daljinskim upravljačem gađao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vranje-online.com << komšiju.

U obližnjoj prodavnici je napravio opštu premetačinu, a vlasniku lokala polomio nos.

– Predragu je nešto puklo u glavi i krenuo je redom da juri sve one koji su mu bili u blizini. Srećom, nije imao oružje, inače bi nas sve pobio.

Kada je istrčao iz kuće, u licu je bio bukvalno plav, nije ličio na sebe. Šutirao je kante za smeće, ograde, udarao kapije, vikao na sve koji su ga gledali.

Uleteo je komšiji u dvorište i gađao ga daljinskim upravljačem. Onda je jurio grupu dece, ali su ona srećom uspela da pobegnu i sakriju se iza parkiranog automobila.

Na kraju je otišao do prodavnice i napravio lom. Psovao je baterije i vikao da će sve da uništi. Polomio je vlasniku radnje nos i na kraju ubio majku.

Niko ne može da veruje šta se dogodilo mladiću koji je bio uzoran u kraju – kaže komšinica Zorica Kostić.

Prvi komšija Dalibor Stojilković objašnjava da je hapšenje Predraga Jovića izgledalo kao na filmu.

– Mene je policija probudila. Čuo sam buku i izašao napolje. Imao sam šta da vidim. Policija je opkolila kuću Jovića koja je odmah prekoputa moje. Predrag je bio zabarikadiran u sobi.

Policija je pregovarala sa njim, jer nisu znali da li kod sebe ima neko oružje. Tražio je da mu u flašu sipaju vodu, ali vrata i dalje nije otvarao.

Onda je jedan policajac preko krova došao do prozora, ali je i tu bilo nemoguće ući pošto je Predrag sve ormare premestio do prozora.

U trenutku kada je policajac s krova polomio prozor, to je Predragu skrenulo pažnju, pa su policajci nogama uleteli kroz vrata.

Opirao se tolikom snagom da su ga jedva savladali. Ruke su mu vezali i iznosili ga bukvalno kao vreću – priča Dalibor.

Predragu Joviću, inače studentu Visoke škole primenjenih studija u Vranju, stavlja se na teret krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora i do 40 godina.

Izvor: OK Radio

Nastavak na Vranje-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vranje-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vranje-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.