Počeli radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona

Izvor: JUGpress.com, 27.Jun.2017, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona

VRANJE

U okviru projekta ,,Unapređenje sportske infrastrukture kao osnove za razvoj mladih sportskih talenata“ u Vranju je, u utorak, zvanično počela rekonstrukcija Gradskog stadiona.

Projekat se realizuje u saradnji sa opštinom Montana iz Bugarske koja je nosilac posla, u okviru IPA prekograničnog programa Bugarska – Srbija.

,,U Srbiji se realizuju 37 projekata iz programa prekogranične saradnje, a jedan od njih je i Gradski stadion, koji je od velike >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << važnosti za razvoj omladinskog sporta. U prvoj fazi biće zamenjen travnati pokrivač i postavljena rasveta, a ukupna vrednost projekta za Grad Vranje je 266.000 evra“. Učešće Vranja iznosi 15 odsto, a Evropske unije 85 procenata, rekao je na pres konferenciji zamenik gradonačelnika, Nenad Antić.

Zamenik predsednika opštine Montana, Tihomir Antonov je ukazao na značaj ovog, ali i ostalih projekata koji se sprovode u okviru IPA prekograničnog programa Bugarska – Srbija. On je rekao da je i opština Montana u okviru pomenutog programa dobila sredstva u istom iznosu, i to za uredjenje dva stadiona.

Pored unapređenja infrastrukture, cilj je i razvoj omladinskog sporta i saradnja u regionu, kaže većnik zadužen za sport, Nenad Đorđević.

„Za našu lokalnu samoupravu je značajno što će se ovde razvijati mladi talenti i što će biti uključena i deca predškolskog uzrasta. To je u skladu sa strategijom razvoja sporta grada Vranja“, reako je gradski većnik.

Građevinski radovi će trajati od 9 do 12 meseci. Postoji mogućnost da sa partnerskom opštinom Montana iz Bugarske bude realizovana i druga faza. Ona bi podrazumevala izgradnju tribine i novih prostorija, odnosno sve što je neophodno da bi jedan ovakav sportski objekat mogao da funkcioniše.

Izvođač radova u prvoj fazi je firma ,,Manco plus“ iz Beograda sa više podizvođača.

Zamenik gradonačelnika Vranja i zamenik opštine Montana  sa saradnicima obišli su Gradski stadion i prisustvovali zvaničnom početku radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela izgradnja STADIONA u Šaprancu

Izvor: OkRadio.rs, 28.Jun.2017, 09:04

Potpisivanjem ugovora o realizaciji, zvanično je počela rekonstrukcija Gradskog stadiona u Vranju u okviru projekta ,”Unapređenje sportske infrastrukture kao osnove za razvoj mladih sportskih talenata", vrednog 266.000 evra. Zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić i zamenik kmeta opštine Montana...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.