PRIŠTINA OPTUŽUJE: Krali arhivu po nalogu MUP Srbije

Izvor: Mondo, 13.Jul.2019, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIŠTINA OPTUŽUJE: Krali arhivu po nalogu MUP Srbije

Tokom saslušanja pred tužiocem u Gnjilanu, dvojica Srba osumnjičenih za špijunažu D. D. i T. T, izjavili su da su pokušali da izvesna dokumenta iz Opštine Klokot prenesu u Vranje i da su to radili po nalogu MUP Srbije.

Foto: MONDO/Georgi Mitev Šantek Ilustracija

Kossev prenosi da se radi o dokumentima koji imaju veze sa predsednikom opštine Klokot, Božidarom Dejanovićem.

Prema informacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Televizije T7, optuženi su izjavili da su to radili na pritisak MUP Srbije, a ne po sopstvenoj želji.

Kosovo: Srbi uhapšeni zbog ŠPIJUNAŽE pušteni na slobodu

Iz Tužilaštva u Gnjilanu su potvrdili da su optuženi nakon razgovora pušteni na slobodu redovnom procedurom.

Takođe, iz Tužilaštva ističu da mora da se proveri da li su dokumenti koje su ovi osumnjičeni imali bili klasifikovani po zakonu.

Dokumentacija koju su imali, a koja je bila namenjena da se šalje u Srbiju, sastojala se od dokumentacije gradonačelnika Klokota, uključujući dve diplome, kolektivne ugovore i poslednju odluku o radnom odnosu, javlja Kossev, navodeći kao izvore Lajmi.net,T7 i RTK2.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.