POTVRĐENO: Male boginje i na jugu Srbije

Izvor: OkRadio.rs, 20.Okt.2017, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTVRĐENO: Male boginje i na jugu Srbije

Zavod za javno zdravlje iz Vranja potvrdio je da je mladić iz okoline Bujanovca, koji je primljen na Infektivno odeljenje, oboleo od malih boginja. Pre nedelju dana pacijent iz okoline Bujanovca sa sumnjivim simptomima smešten je na Infektivnom odelenju opšte bolnice u Vranju. Prema rečima Biljane Popović, epidemiologa u Zavodu za javno zdravlje u Vranju, stigli su rezultai analiza sa Instituta „Torlak“. -  Analize su pokazale da mladić ima morbile, tj. male boginje - dodaje Popovićeva.   Oboleli mladić je student i prema rečima lekara, u Zdravstveni centar Vranje je primljen sa simptomima koji odgovaraju oboljenju malih boginja.  

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Male boginje na Kosovu uplašile roditelje u Novom Pazaru

Izvor: SandzakPress.net, 20.Okt.2017

Procenat djece koja su primila obaveznu MMR vakcinu protiv malih boginja, zaušaka i rubeola u Novom Pazaru na kraju septembra iznosio je 35, što je znatno više nego u prvih šest mjeseci ove godine kada je tek svako peto dijete bilo vakcinisano, pokazuju podaci Dječijeg dispanzera. Pedijatar Biljana...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.