Obaveštenje lokalne poreske administracije

Izvor: Vranje-online.com, 04.Maj.2015, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obaveštenje lokalne poreske administracije

Lokalna poreska administracija grada Vranja, obaveštava sve poreske obveznike da su dužni da do 15.05.2015. godine plate drugu akontaciju, a 15.08 i 15.11.2015 godine ostale dve akontacije poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica i naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine.

Akontacija se plaća na osnovu prošlogodišnjeg rešenja,odnosno ¼ celokupnog iznosa koji je bio po rešenju u 2014-oj godini, a rešenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vranje-online.com << će za tekuću godinu početi da se u toku ovog ili narednog meseca poštom dostavljaju obveznicima na kućne adrese.

Redovnim i blagovremenim izmirenjem poreza obveznici izbegavaju gužve prilikom plaćanja,obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja uplata. Poreski obveznici koji su u 2012-oj i 2013 godini ispunili pravo na mirovanje poreskog druga, pored navedenih tekućih obaveza, imaju uz redovne obaveze i mesečnu ratu za mirovanje duga za koji su ispunili uslov.

Istovremeno lokalna poreska administracija obaveštava poreske obveznike da je u toku postupak prinudne naplate za sve neizmirene obaveze po osnovu lokalnih javnih prihoda (poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica, naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine, komunalne taksa za isticanje firme na poslovnom prostoru i komunalne taksa za korišćenje prostora na javnim površinama) sa obračunatom kamatom i troškovima za sprovođenje naplate na teret obveznika.

Opomene su poslate poštom svim obveznicima koji imaju dugovanja od i preko 20.000,00 dinara po osnovu poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica, naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine, komunalne taksa za isticanje firme na poslovnom prostoru i komunalne taksa za korišćenje prostora na javnim površinama.

Odbijanje prijema pošiljke-opomene ili rešenja ne zaustavlja postupak,kako je naime čl.36 Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji propisano da kada se dostavljanje poreskog akta vrši slanjem preporučene pošiljke, poreski akt smatra se dostavljenim danom uručenja, a ako uručenje nije bilo moguće, poreski akt smatra se dostavljenim 15-og dana od dana predaje poreskog akta pošti, Dostavljanje se, u smislu ovog zakona, smatra urednim i kada lica odbiju da prime poreski akt ili odbiju da potpišu prijem poreskog akta.

Zato je u interesu poreskih obveznika da izmire svoje poreske obaveze po osnovu gore navedenih lokalnih javnih prihoda,jer jedino redovnim izmirenjem izbegavaju situaciju da se potraživanja izvrše prinudnim putem blokiranjem dela primanja .

Za sva sporna pitanja,poreski obveznik se može lično informisati u Gradskoj upravi,u odseku lokalne poreske administacije, putem telefona: 017/402-357 i 402-397 ili putem putem web aplikacije – Moj porez na adresi http://212.200.151.133/dispatch?s=login nakon brze registracije poreski obveznici na teritoriji Grada Vranja dobijaju uvid u kompletne podatke o zaduživanju, o rešenjima kojima su zaduženi, pregledu tih rešenja, kao i analitičkoj kartici po svim osnovama kojima se duže (u pdf formatu).

Ovim podacima mogu pristupiti u bilo kom trenutku, bilo gde, uz pristup internetu. Na ovaj način do sada, ovu uslugu koristi 530 registrovanih korisnika, što fizičkih što pravnih lica.

Nastavak na Vranje-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vranje-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vranje-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.