Na jugu Srbije stabilna politička situacija

Izvor: Blic, 03.Nov.2010, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na jugu Srbije stabilna politička situacija

Bezbednost u opštinama Bujanovac i Preševo, kao i u celom Pčinjskom okrugu izuzetno je dobra i nisu preduzete nikakve posebne mere bezbednosti, rekao je danas novi načelnik Policijske uprave Vranje Slađan Velinović.

Velinović je odgovarajući na pitanje novinara kakva je bezbednost na jugu Srbije nakon najave Republičkog javnog tužilaštva da će podići krivične prijave protiv nekih albanskih političara iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bujanovca i Preševa zbog izjava o uspostavljanju "prirodne Albanije", rekao da ne postoje nagoveštaji da bezbednost na jugu Srbije može biti narušena.

- Bezbednost u Pčinjskom okrugu je izuzetno dobra, a uprava Vranje će

u narednom periodu dati prioritet presecanju kanala narkotika i

trgovine ljudima, zajedno sa ostalim nadležnim državnim organima, a

naročito će biti pojačane mere za zaustavljanje 'lažnih'

azilanata - kazao je Velinović.

On je naveo da Policijska uprava Vranje ima strateški položaj u zemlji jer se u njenoj nadležnosti nalaze i brojni granični prelazi, po dva prema Bugarskoj i Makedoniji, jedan železnički prema Makedoniji i pet administrativnih prema Kosovu i Metohiji. Prema njegovim rečima, PU Vranje će ubuduće uzložiti maksimalne napore da gradjani prava koja su u njenoj nadležnosti ostvaruju u

najkraćem roku, kao i da će biti poboljšana saradnja sa medijim.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.