JS traži odgovorne SDPS poziva na pomirenje

Izvor: juGmedia, 09.Nov.2015, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JS traži odgovorne SDPS poziva na pomirenje

VRANJE – Povodom problema „smrdljivog“ pozorišta i saopštenja vranjskih naprednjaka koji su pozvali na ostavke gradonačelnika i gradskog veća, pored ostalih koalicionih partnera oglasili su se i Jedinstvena srbija i SDPS.

Gradski odbor Jedinstvene Srbije u Vranju, povodom nalaza Instituta za nuklearne nauke „Vinča“ kojim je potvrđeno korišćenje štetnih materija pri izgradnji vranjskog Pozorišta, zahteva hitno sankcionisanje onih koji su odgovorni za ovo delo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
JS traži od nadležnih organa da nalaze Instituta proslede republičkim i gradskim inspekcijama  kao i MUP-u i tužilaštvu, kako bi se utvrdio lanac odgovornosti u prometu  korišćenju ovog pomoćnog građevinskog sredstva. Takođe treba javno saopštiti imena svih odgovornih i kazniti ih u skladu sa zakonom. Najveću štetu i u ovom slučaju pretrpeli su građani Vranja, koji s nestrplјenjem čekaju obnovu ove ustanove kulture. Nedopustivo je da se u izgradnji Pozorišta koristi otrovni materijal Oplatol, te je reakcija nadležnih organa hitno potrebna„, navodi se u saopštenju.

Stav Gradskog odbora JS je da propusta nije smelo da bude i da građani Vranja i Srbije moraju da znaju celu istinu oko izgradnje Pozorišta „Bora Stanković“  jer je to njihovo pravo.

Iz SDPS -a poručuju da su učestvovali u donošenju odluka nakon što je objavljeno da su korišćeni opasni materijali u izgradnji pozorišta, te d se problemi ne smeju rešavati na relaciji vlast – opozicija.

Smatramo da je jako neodgovorno u ovoj situaciji prikupljati političke poene i da svi bili u vlasti ili opoziciji treba zajedno da radimo na rešavanju problema kako bi što  pre bili nastavljeni radovi na izgradnji pozorišta„, navodi se u saopštenju gradskog odbora SDPS.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.