Dr Tidorović: Pik u Srbiji za pet, šest dana

Izvor: Večernje novosti, 01.Jul.2020, 07:58

Dr Tidorović: Pik u Srbiji za pet, šest dana

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović kaže da je situacija u Vranju sa ocenom nepovoljna, ali sa tendencijom da sve mere koje se preduzimaju, vodi prema nesigurnoj, ali pod kontrolom Epidemiolog dr Branislav Tiodorović kaže za RTS da je situacija u Vranju sa ocenom nepovoljna, ali sa tendencijom da sve mere koje se preduzimaju, vodi prema nesigurnoj, ali pod kontrolom. "Virus je tu, nema nikakvog argumenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da on slabi svoje dejstvo. Smanjuje se broj inficiranih koji mogu preneti. U Vranju je specifična situacija sa teškim problemima koje zdravstveni sistem ipak savladava uz pomoć KC Niš. Imamo 83 osobe sa bronho-pneumonijom kao jednom ozbiljnom komplikacijom koja kod 30 odsto njih može preći u pneumoniju", kazao je Tiodorović.Ipak je, navodi, preduzeto sve."Svi su u gradu nosili maske. Takođe, zdravstveni sistem se dobro organizovao. Važno je da odlično funkcioniše kovid ambulanta u koju dolaze svi oni koji osećaju tegobe", kazao je Tiodorović.Prema njegovim rečima, pravi pik ćemo imati u Srbiji najverovatnije za pet, šest dana. (RTS.rs)

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dr Tiodorović: Nema argumenata da virus slabi, pravi pik ZA PET ŠET DANA

Izvor: Blic, 01.Jul.2020

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović rekao je danas da je situacija u Vranju nepovoljna, ali sa tendencijom da sve mere koje se preduzimaju, vode prema nesigurnoj, ali situaciji koja se može staviti pod kontrolu.

Nastavak na Blic...

Tiodorović: U Vranju 83 pacijenta sa bronho-pneumonijom

Izvor: OkRadio.rs, 01.Jul.2020

U Vranju je specifična situacija sa epidemijom virusa korona sa teškim problemima koje zdravstveni sistem ipak savladava uz pomoć KC Niš, izjavio je epidemiolog Branislav Tiodorović. - Imamo 83 osobe sa bronho-pneumonijom kao jednom ozbiljnom komplikacijom koja kod 30 odsto njih može preći u...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.