Zatvorena Novosadska mlekara posle 60 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2012, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorena Novosadska mlekara posle 60 godina

NOVI SAD -

U Novosadskoj mlekari je, posle 60 godina, zbog otežanog poslovanja prekinuta proizvodnja, potvrdio je za Radio-televiziju Vojvodine direktor "Imleka" Slobodan Petrović. Odluku je doneo upravni odbor "Imleka" u čijem sastavu je Novosadska mlekara bila u poslednje četiri godine.

Petrović je rekao da distribucija, logistika, prodaja i deo održavanja nastavljaju da rade.

Radnicima iz proizvodnje i kontrole kvaliteta ponuđeno je da pređu da rade u "Imlkeovim" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pogonima u Padinskoj Skeli ili u Subotičkoj mlekari, rekao je Petrović.

Polovina od 140 radnika Novosadske mlekare već putuje svakodnevno na posao ili u Zemun ili u Padinsku Skelu.

Predsednik SSS Novog Sada Drago Đokić kaže da je za njih neprihvatljivo da se radnicima nudi da putuju na deonicima od 100 kilometara (Subotica i Padinska Skela), što je suprotno trenutnim zakonima po kojima je poslodavcu dozvoljeno da radnike uputi na drugo radno mesto koje je udaljeno do 50 kilometara.

Radnici kažu da je "Imlek" planski "izmuzao" Novosadsku mlekaru jer su najmodernija postrojenja izmeštena još 2008. godine.

"Imlek je doneo odluku o kojoj nije obavestio ni sindikat, ni zaposlene, već je samo u četvrtak poslao svoje ljude iz Beograda, koji su najavili da će održati sastanak sa radnicima. Kada su se pojavili, oni su rekli da sastanka ipak neće biti i počeli su da pozivaju radnike u kancelariju u grupama od po deset i davali im rešenja o plaćenom odsustvu i kolektivnom godišnjem odmoru", izjavila je predsednica Gradskog odbora sindikata prehrambene industrije, Branka Popović.

Pre nego što je u četvrtak završila sa radom, Novosadska mlekara postojala je 60 godina i važila je za jedno od uspešnijih preduzeća u Novom Sadu.

Novosadska mlekara, Subotička mlekara, beogradski "Imlek" i mlekara u Padinskoj Sklei nalaze se u vlasništvu "Salforda".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.