Zatvoren Novosadska mlekara posle 60 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2012, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvoren Novosadska mlekara posle 60 godina

NOVI SAD -

Novosadska mlekara zatvorena je u četvrtak po odluci poslodavca AD "Imlek", čiji je bila ogranak od 2008. godine, izjavila je za Radio 021 predsednica Gradskog odbora sindikata prehrambene industrije, Branka Popović. U "Imleku" nisu ni potvrdili ni porekli da je Novosadska mlekara zatvorena, već su samo izjavili da nemaju nikakve informacije.

"Imlek je doneo odluku o kojoj nije obavestio ni sindikat, ni zaposlene, već je samo u četvrtak poslao svoje ljude iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Beograda, koji su najavili da će održati sastanak sa radnicima. Kada su se pojavili, oni su rekli da sastanka ipak neće biti i počeli su da pozivaju radnike u kancelariju u grupama od po deset i davali im rešenja o plaćenom odsustvu i kolektivnom godišnjem odmoru", izjavila je Popović.

U "Imleku" i "Salfordu", vlasniku "Imleka" su rekli da nemaju nikakve informacije.

Prema rečima predsednice Gradskog odbora sindikata prehrambene industrije Branke Popović, radnici su dobili obaveštenje da u ponedeljak treba da se izjasne da li žele da budu tehnološki višak ili da nastave da rade u Subotičkoj mlekari ili Imlekovoj mlekari u Padinskoj Skeli, pri čemu im, ukoliko odluče da žele da nastave sa radom, nije zagarantovano radno mesto.

Kako kaže Branka Popović, polovina od 139 radnika koliko ih je bilo zaposleno u Novosadskoj mlekari već neko vreme svakodnevno putuje na posao u Padinsku Skelu, a od preostalih 70 zaposlenih tek petina ima šanse da ostane u radnom odnosu, dok će ostali postati tehnološki višak.

Pre nego što je u četvrtak završila sa radom, Novosadska mlekara postojala je 60 godina i važila je za jedno od uspešnijih preduzeća u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zatvorena Novosadska mlekara

Izvor: Radio 021, 13.Jul.2012

Novosadska mlekara zatvorena je u četvrtak po odluci poslodavca AD "Imlek", čiji je bila ogranak od 2008. godine, izjavila je za Radio 021 predsednica Gradskog odbora sindikata prehrambene industrije, Branka Popović.

Nastavak na Radio 021...

Zatvorena Novosadska mlekara

Izvor: S media, 13.Jul.2012

U "Imleku" nisu ni potvrdili ni porekli da je Novosadska mlekara zatvorena, već su samo izjavili da nemaju nikakve informacije...Prema rečima predsednice Gradskog odbora sindikata prehrambene industrije Branke Popović, poslodavac je doneo odluku o kojoj nikoga nije obavestio..."Imlek je doneo odluku...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.