Velika poboljšanja u obrazovnim kapacitetima Novog Sada (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2021, 12:14

Velika poboljšanja u obrazovnim kapacitetima Novog Sada (AUDIO)

Zahvaljujući novoizgrađenim objektima i proširenjima postojećih u vrtićima „Radosnog detinjstva“ biće upisano 700 dece više nego lane, poručuje članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić.

Osim izdvajanja za tu predškolsku ustanovu, iz gradske kase za izgradnju, adaptaciju, odnosno dogradnju objekata škola u Novom Sadu namenjeno je 6 milijardi 200 miliona dinara. Opširnije za RNS Biljana Kuriš.

Prema rečima članice Gradskog veća za obrazovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dine Vučinić, novac izdvojen za obrazovanje čini jednu četvrtinu gradskog budžeta i smatra se jednim od najvećih. Izdvojeni novac se troši ne tekuće održavanje škola i vrtića, ulaganje u nove objekte.

Tako je OŠ "Đorđe Natošević" rekonstruisala i dogradila hidrantnu mrežu, OŠ "Ivan Gundulić" završava nadogradnju objekta dok je OŠ "Vasa Stajić" konačno započela dogradnju sportske hale.

"Mi smo skoro završili jedno ulaganje u školu "Vojvođanskih brigada" na Novom Naselju gde je opremljeno 6 novih učionica, toalete i prostoriju za pripremu moderne nastave" rekla je Vučinić.

U najavi je izgradnja još 3 nova objekta vrtića dok je za nastupajuću radnu godinu izgradnjom i opremanjem vrtića u Orahovoj ulici na Vidovdanskom naselju i proširenjem postojećih obezbeđeno dodatnih 700 novih mesta, napominje Dina Vučinić.

Tri nova vrtića će biti izgrađena u naredne dve godine na Adicama, Sajlovu i Veterniku da bi se lista čekanja potpuno eliminisala.

Grad Novi Sad ne naplaćuje boravak dece u državnim vrtićima a u privatnim ga subvencioniše. Vrtić roditelji biraju shodno svojim potrebama.

Ipak, ponos svih Novosađana biće muzičko-baletska škola sa koncertnom dvoranom već od septembra da naša deca ne bi morala da odlaze u druge države na školovanje.

U toku je trogodišnja rekonstrukcija medicinske škole "7. april" ali i adaptacija stomatološke ordinacije.

Za narednu školsku godinu đacima prvacima će biti obezbeženi besplatni školski udžbenici dok će najboljima biti uručene Vidovdanske nagrade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.