Ulepšavanje fasada Sremskih Karlovaca (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2021, 13:20

Ulepšavanje fasada Sremskih Karlovaca (AUDIO)

Kako bi se vratio stari sjaj i sačuvala viševekovna tradicija u srcu Sremskih Karlovaca, obnavljaju se kuće, koje svedoče o životu i radu značajnih ličnosti srpske istorije.

"Što se tiče Patrijaršijskog dvora, reč je obnovi fasade okrenutoj prema Trgu Branka Radičevića a radovi se privode kraju, a u planu je da se ove godine urade I dve bočne fasade, a sledeće, dvorišna strana čime bi se trogodišnja obnova jedne od najlepših građevina kod nas okončala" rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je predsednik Opštine Aleksandar Stojkečić.

Tako se trenutno izvode radovi na Župnom uredu, znači objekat pored rimokatoličke crkve, znači promena krova i obnova same fasade.

U planu su obnove još dve stare privatne kuće u centru u kojima su boravile poznate javne i kulturne ličnosti 19. veka, u ulici Jovana Stratimirovića i na Trgu Branka Radičevića.

Planira se obnova krova Bogoslovskog seminara, čim vremesnki uslovi dopuste a planira se obnova joše na desetine objekata ćime bi se čitav potez od donje do gornje crkve i glavni Trg bili obnovljeni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.