Tradicija rukometnog nadmetanja i prijateljstva (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2018, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tradicija rukometnog nadmetanja i prijateljstva (AUDIO)

Tačno 36 godina traje saradnja gradova pobratima Novog Sada i Dortmunda, a na sportskom polju prednjači saradnja u rukometu koja je duža od 20 godina. U sklopu te saradnje u našem gradu su boravili mladi rukometaši koji su odigrali i tradicionalni turnir.

Mladi rukometaši iz Rukometnog kluba "Klej" bili su pet dana smešteni u Kaću, a imali su prilike da obiđu Novi Sad pre nego što su odigrali dvodnevni turnir sa vršnjacima iz rukometnih klubova "Vojvodina", "Jugović" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i "Rastimo". U Gradskoj kući 12 dečaka i četiri trenera primio je pomoćnik gradonačelnika Srđan Kružević.

"Važno je naglasiti da se saradnja, osim u sportu ogleda i u humanitarnom radu ali i na nivou univerziteta", kaže Kružević i dodaje da je naš grad 20 puta učestvovao na turnirima u Dortmundu, te da su 2017. godine i ženska i muška omladinska selekcija osvojile turnir u tom gradu.

"Deca stiču nove prijatelje, a veoma je važno da rukometaši steknu uvid o uslovima treniranja u oba grada, te imaju prilike da od svojih vršnjaka nauče nešto novo", objašnjava Kružević.

"Reč je o lepoj tradiciji koja deci, osim sportskog nadmetanja pruža i priliku da ostvare nova prijateljstva, kao i da upoznaju jedan grad i zemlju", kaže trener Rukometnog kluba "Jugović" Božo Rudić i dodaje da su gosti sasvim zadovoljni gostovanjem, izuzev rezultatom jer je turnir osvojila ekipa "Vojvodine".

Mladi rukometaši iz Dortmunda vratili su se u Nemačku puni utisaka i lepih uspomena, a Novosađani će u maju uzvratiti posetu vršnjacima čime se lepa tradicija nastavlja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.