Izvor: Blic, 18.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud naložio dodatna veštačenja

NOVI SAD - Suđenje optuženima za požar u kafiću „Laundž", gde je 17. februara ove godine poginulo osmoro mladih ljudi, prekinuto je juče kako bi se uradila dodatna veštačenja i pozvali dodatni svedoci. Sudsko veće odbilo je i predlog odbrane da se optuženim vlasnicima kafića Tamašu Kolaru i Srđanu Bovanu omogući da se brane sa slobode, a odbijen je i zahtev da optuženi Milan Malešev i Bojan Kulačanin budu na slobodi tokom trajanja procesa.



Trećeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dana glavne rasprave pred sudom svedočili su i policajci koji su odmah posle požara pojavili u Zmaj Jovinoj ulici i razgovarali sa očevicima i optuženima, i oni su uglavnom potvrdili navode optužnice.

Po predlogu tužilaštva i odbrane, na naredna ročišta, zakazana za 6. i 16. oktobar, pozvano je nekoliko svedoka koji su sporne večeri bili sa optuženima Maleševim i Kulačaninom u kafiću „Sistem" pre njihovog odlaska u „Laundž", kao i bivši šef odeljenja Službe za spasavanje i protivpožarnu zaštitu novosadske policije Stojan Suknović.

Sudsko veće je odlučilo i da se urade dodatna vetačenja o nivou alkoholisanosti prvooptuženog Maleševa, koji je na suđenju po prvi put progovorio i prekinuo odbranu ćutanjem.

Naloženo je i da se obavi veštačenje dva vatrogasna aparata koje je juče doneo otac optuženog Tomaša Kolara, navodno sklonjenih iz kafića posle požara.

U prva tri dana glavnog pretresa svi optužni negirali su navode optužnice, pri čemu je Malešev izjavio i da se ne seća požara i boravka u „Laundžu", nego samo boravka u kafiću „Sistem" i potom „nekog dima i vatre" i napokon bolnice. Saslušani su i članovi porodica nastradalih, koji su posebno izrazili ogorčenje zbog sadržaja optužnice i dosadašnjim tokom suđenja, navodeći da će njihovi zastupnici podneti krivične prijave protiv inspekcija uz tvrdnju da nisu sprečili da „Laundž" godinama radi bez kontrole.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.