Španija: Na ostrvu La Palma proradio vulkan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2021, 07:11

Španija: Na ostrvu La Palma proradio vulkan

Na španskom ostrvu La Palma proradio je vulkan koji je iz nacionalnog parka "Kumbre Vijeha" na jugu ostrva izbacivao mlazeve lave, kao i dim i pepeo u vazduh.

Vlasti su počele evakuaciju nemoćnih lica i nekih domaćih životinja iz okolnih sela pre erupcije u nedelju, u 15:15, navele su vlasti tog ostrva, preneo je Rojters.

Dva sata kasnije, kada su se reke lave spuštale niz padinu, opština je izdala obaveznu naredbu o evakuaciji za četiri sela, uključujući El >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Paso i Los Ljanos de Aridane.

Na ostrvo su upućeni vojnici, a žitelji su zamoljeni da koriste mobilne telefone minimalno.

Ni pod kojim okolnostima nemojte prilaziti toku lave, upozorila je opština stanovništvo.

Ako ima vulkanskog pepela, ostanite u svojim kućama, dodale su opštinske vlasti.

Predsednik provincije Kanarska ostrva Angel Viktor Tores rekao je za TVE da do sada niko nije povređen, ali da je saobraćaj na nekoliko puteva u prekidu.

Letovi na i sa Kanarskih ostrva nastavljeni su normano, saopštio je operator aerodroma Aena.

Španski premijer Pedro Sančez napisao je na svom Tviter nalogu da je odložio put u Njujork na sednicu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i da je na putu za La Palmu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vulkan eruptirao nakon pet decenija

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2021

​Na španskom ostrvu La Palma proradio je vulkan koji je iz nacionalnog parka Cumbre Vieja na jugu ostrva izbacivao mlazove lave, kao i dim i pepeo uzrak, piše Anadolija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.