Na snazi upozorenje na snažne zemljotrese - počela evakuacija

Izvor: B92, 19.Sep.2021, 15:59

Na snazi upozorenje na snažne zemljotrese - počela evakuacija

Madrid -- Španske vlasti započele su danas evakuaciju osoba koje su slabije pokretne na ostrvu La Palma u Atlantiku,

To je učinjeno pošto su stručnjaci izdali upozorenje na izbijanje jačih zemljotresa i stalnu opasnost od erupcije vulkana.

Vlasti su naredile evakuaciju stanovnika koji su slabije pokretni iz sela koja se nalaze blizu centra seizmičke aktivnosti kao preventivnu meru.

Neki će biti odvedeni u vojni objekat na ostrvu, preneo je AP.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Danas je zabeležen potres jačine 3,8 stepeni jer su se na površini osetile vibracije seizmičke aktivnosti.

Naučni komitet Plana za sprečavanje rizika od vulkana naveo je da će se jači zemljotresi verovatno osetiti i da mogu izazvati štetu na zgradama.

Hitnim službama je naređeno da se pripreme da evakuišu oko 1.000 ljudi, ako bude potrebno, navele su vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DRAMA U EVROPSKOM TURISTIČKOM RAJU: Poznata ostrva uzdrmala vulkanska erupcija, crni dim na nebu, naređena evakuacija!

Izvor: Kurir, 19.Sep.2021

Na jednom od Kanarskih ostrva - ostrvu La Palma u Atlantiku počela je erupcija vulkana, a španske vlasti započele su ranije danas evakuaciju osoba koje su slabije pokretne, pošto su stručnjaci izdali upozorenje na izbijanje jačih zemljotresa i stalnu opasnost od erupcije vulkana.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.