Seme našeg suncokreta svetski priznat brend (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2022, 13:14

Seme našeg suncokreta svetski priznat brend (AUDIO)

U Master centru Novosadskog sajma održava se 20. Međunarodna konferencija o suncokretu. Organizator konferencije je novosadski Institut za ratarstvo i povrtarstvo, koji je po drugi put od svetskih stručnjaka prepoznat kao lider u oplemenjivanju semena te uljarice.

Kako je seme našeg suncokreta postalo svetski priznat brend, razgovaramo sa akademikom Draganom Škorićem.

"Prva Međunarodna konferencija o suncokretu održana je u Novom Sadu 1988. godine, sa velikim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << brojem posetilaca a preko 40 zemalja sveta je imalo svoje predstavnike", ističe Škorić.

"Ova uspešna i korisna konferencija sa dobrim programom, štampana su i dva toma Zbornika, doprinela je da se tadašnja Jugoslavija u pogledu nauke o suncokretu visoko plasira u svetu", navodi Škorić.

Kakva je perspektiva uljarica danas? Koliko su naši hibridi otporni na klimatske promene?

Opširnije u audio zapisu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.