SPO parlamentarna stranka u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2014, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO parlamentarna stranka u Vojvodini

Srpski pokret obnove postao je parlamentarna stranka u Skupštini AP Vojvodine jer je toj stranci danas pristupio dosadašnji član DS i poslanik u pokrajinskoj skupštini Željko Vidović. 

Kako je na konferenciji za novinare rekao predsednik Pokrajinskog odbora SPO Žika Gojković, ta stranka je na pokrajinskim izborima osvojila 4,7 odsto glasova i tada joj je malo nedostajalo da pređe cenzus, a sada je postala i parlamentarna.

Ocenjujući aktuelnu situaciju u Pokrajini, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Gojković je rekao da je ona neodrživa i da je neophodno da se ili rekonstruiše Vlada Vojvodine ili raspišu izbori.

"Pozivam aktuelnu Vladu Vojvodine da učini nešto kako bi se promenilo stanje u Pokrajini, odnosno neka raspišu izbore pa da se vidi ko ima legitimitet", rekao je Gojković.

Novi član SPO Željko Vidović je bivši predsednik Opštine Vrbas, a na današnjoj konferenciji za novinare je kazao da se u poslednje dve godine nije aktivno bavio stranačkom politikom.

"Shvatio sam da iz pozicije člana SPO mogu mnogo više, kao pokrajinski poslanik, da učinim za Opštinu Vrbas te sam postao član te stranke", naveo je Vidović.

Dr Željko Vidović poslanik SPO u Skupštini Vojvodine, saopštio je danas i Gradski odbor SPO Novi Sad.

Predsednik Pokrajinskog odbora Srpskog pokreta obnove i narodni poslanik Žika Gojković, istakao je danas da SPO "nije gubio vreme na politička prepucavanja, već je ozbiljno radio na terenu".

Gojković je naglasio da rad Srpskog pokreta obnove često nije vidljiv, ali je stranka organizovana i zna kako da reši probleme građana Vojvodine.

"Sve više građana Vojvodine prepoznaje naš rad i politiku Srpskog pokreta obnove, ali i ljudi iz političkog miljea. To potvrđuje i prelazak dr Željka Vidovića u naše redove, čime je SPO dobio poslanika u Skupštini Vojvodine. Podsećam da je SPO na poslednjim pokrajinskim izborima osvojio 4,7 odsto glasova i malo je falilo da pređemo cenzus dok smo u prošlom sazivu imali predstavnika u vojvođanskom parlamentu", istakao je Gojković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SPO s prebegom "ušao" u parlament Vojvodine

Izvor: Mondo, 24.Sep.2014

Dosadašnji član Demokratske stranke (DS), pokrajinski poslanik Željko Vidović, pristupio je danas Srpskom pokretu obnove (SPO), čime je ta stranka postala parlamentarna u Vojvodini...Foto: ilustracija..Vidović je i do sada bio poslanik DS u Skupštini Vojvodine, a tu funkciju će od sada obavljati...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.