SPO pomoću preletača iz DS-a postao parlamentarna stranka

Izvor: Radio 021, 24.Sep.2014, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO pomoću preletača iz DS-a postao parlamentarna stranka

Srpski pokret obnove od danas ima poslanika u Skupštini Vojvodine jer je toj stranci pristupio dosadašnji član DS i poslanik u pokrajinskoj skupštini Željko Vidović.

Predsednik Pokrajinskog odbora SPO-a Žika Gojković rekao je da je ta stranka na pokrajinskim izborima osvojila 4,7 odsto glasova i tada joj je malo nedostajalo da pređe cenzus, a sada je postala i parlamentarna.

Novi član SPO-a je, kao kadar Demokratske stranke, bio predsednik Opštine Vrbas i direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tamošnje bolnice, a na današnjoj konferenciji za novinare kazao je da se u poslednje dve godine "nije aktivno bavio stranačkom politikom". "Shvatio sam da iz pozicije člana SPO-a mogu mnogo više, kao pokrajinski poslanik, da učinim za Opštinu Vrbas te sam postao član te stranke", naveo je Vidović.

On je samo dan ranije u pokrajinskom parlamentu podržao Deklaraciju o ustavnim promenama, koju su inicirali DS, LSV I NDS. Nakon nove kupovine poslanika, koalicija DS-LSV-NDS sada ima većinu sa 63 poslanika (48-10-5).

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Sačuvati suverenitet Srpske

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Sep.2014

BANJALUKA - Kandidat za predsjednika Republike Srpske iz Partije ekonomske i socijalne pravde Emil Vlajki izjavio je danas da je jedan od prioriteta za koje će se zalagati - sačuvati suverenitet Srpske i vratiti joj oduzete nadležnosti..."Svaki put na izborima daju se obećanja koja se ne ostvare,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.