Rukavina: Partizan je zaslužio više

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2019, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukavina: Partizan je zaslužio više

Fudbaleri Partizana i Astane su došli do poslednje stepenice u ovogodišnjoj Ligi Evrope. Ovi prvi i te kako imaju za čim da žale, ovi drugi odavno nemaju za čim da žale, pošto se ispostavilo da im je duel u Beogradu u stvari - poslednji stepenik u godini. Za "Novosti" je o svemu pričao Antonio Rukavina (35), bivši partizanovac i desni bek bez kojeg i dalje ne može reprezentacija Srbije.

"Mi smo u Astani praktično utakmicom poslednjeg kola prvenstva 10. novembra završili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nacionalni šampionat i ispunili osnovni cilj. Domogli smo se, možda teže nego ikad, šeste uzastopne titule prvaka Kazahstana. Međutim, igre i rezultati u ovogodišnjoj Ligi Evrope nisu ispunili ničija očekivanja u klubu, u stvari, bili su jedno veliko razočaranje", kaže Rukavina.

Astani se može. Klub je prebogat. Državni trezor je, možda zvuči čudno, u stvari glavni sponzor kluba, pa je sedmodnevni smeštaj i pun pansion u elitnom beogradskom hotelu možda i "simboličan" trošak za najmoćniji klub u Kazahstanu.

Od petka u Beogradu

Vremenska i kilometarska razlika između prestonica Kazahstana i Srbije dovela je goste iz Nursultana u Beograd rano.

"Od prošlog petka smo ovde. Rekao sam već, 10. novembra smo završili obaveze u prvenstvu Kazahstana, sledeća počinje sredinom marta 2020. godine, pa su mečevi Lige Evrope sa Mančester junajtedom i Partizanom samo produžetak obaveza. Zato smo i došli ranije u Beograd. Zbog aklimatizacije, da izbegnemo niske temperature, a i meni je nekako lakše, jer sam praktično kod kuće", dodaje Rukavina.

"Trenirali smo dva puta na stadionu Sinđelića, pa dva puta u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Naši ljudi u klubu su se, po običaju, potrudili da imamo vrhunske uslove i po tome smo već prepoznatljivi i u evropskim okvirima. Mečevi pretposlednjeg kola Lige Evrope sa Mančester junajtedom kod kuće i ovo gostovanje u Beogradu su praktično bile produžene obaveze za nas. Prvu smo dobili, istina protiv kombinovanog sastava Mančestera, a i meč u Beogradu ćemo da shvatimo ozbiljno", ozbiljan je Rukavina.

Na potpitanje ima li žara u očima i nogama kada se zna da duel u Beogradu ni Partizanu ni Astani ne može da donese proleće u Evropi, ali može da popuni klupsku kasu za 570.000 (pobeda) ili makar 190.000 (remi), iz Rukavine progovara profesionalac od glave do pete.

"U fudbalu nema manje bitnih ili nebitnih utakmica. Kada sam video žreb pred početak Lige Evrope, goreo sam od želje da baš utakmica poslednjeg kola u Beogradu sa Partizanom znači nešto ili nama ili crno-belima. Nažalost, ispostavilo se da ni nama, ni njima ne znači ništa. To verovatno znači da će i tribine biti nešto praznije. Ali, naše je da odigramo onako kako umemo. Partizan je bio možda i na korak do plasmana u drugi deo sezone i baš mi je krivo što nije uspeo", dodaje Rukavina.

Ispostavilo se pre dve nedelje da je Astana odradila i pola posla za crno-bele. Pobedila je kod kuće Mančester junajted 2:1 pobedonosnom autogolu Engleza kumovao je baš Rukavina. Ali šta to vredi kada je dva sata kasnije u Hagu Partizan "ubio" sam sebe na meču sa Alkmarom.

"Takav scenario se viđa jednom u 20 ili 30 godina. Neverovatan splet okolnosti desio se u Holandiji. Taj isti Alkmar je nas pobedio 6:0, pa 5:0. Partizan je zaslužio mnogo više. To znači nadu da u poslednjem kolu čeka svoju priliku za proleće u Evropi. Bio bi to stvarno fudbalski praznik pred punijim tribinama u Beogradu", žali Rukavina za propuštenim prilikama svog nekadašnjeg kluba čiji dres nosi njegov kum Zoran Tošić.

Meč između Partizana i Astane igra se sutra od 21 čas.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.