Regionalna konferencija o hrani i vinu u NS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2015, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regionalna konferencija o hrani i vinu u NS

Na ribarskom ostrvu pored Dunava danas je održana regionalna konferencija "Moja kravica food talk 2015" o hrani i vinima, koju treću godinu za redom organizuje kompanija Kolor Pres Grup.

Posebna atrakcija ovogodišnje konferencije bio je vlasnik i šef kuhinje legendarnog restorana "Lusil" iz Hjustona Kris Vilijams, potomak prve tamnopute vlasnice restorana u Americi.

Učesnicima konferencije on je govorio o načinima pripremanja hrane u Teksasu, a svoju veštinu je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prikazao i u restoranu tradicionalne srpske kuhinje "Knin" u Novom Sadu.

Njegovo gostovanje u "Kninu" organizovala je agencija Ninamedia, a Vilijams se u Srbiji nalazi zahvaljujući Speakers programu ambasade SAD u Srbiji.

Obraćajući se prisutnima u pomenutom restoranu, Vilijams je rekao da je u poslednje vreme posetio četiri države u regionu i da je primetio, kako je rekao, da je hrana izuzetno ukusna i da se vrlo često u kuvanju koristi vino, što je za njega novost i što će, kako je najavio, ubuduće i sam koristiti u Americi.

Predsednik kompanije Kolor pres grup Robert Čoban rekao je da ova regionalna konferencija o hrani nastala kao ideja da se na jednom mestu okupe ljudi iz regiona, koji su profesionalno vezani za hranu i vino, i da međusobno razmene iskustva.

"Naša kompanija izdaje oko 200 kulinarskih časopisa od Pošalji recept do časopisa Džejmija Olivera, pa nam je cilj bio da to iskoristimo i organizujemo jednu ovakvu konferenciju", rekao je Čoban.

On je dodao da su pre dve godine, kada je organizovana prva konferencija o hrani, specijalni gosti bili Oliver Mlakar i Stevo Karapandža, legendarni učesnici emisije o kulinarstvu koju je gledala cela bivša Jugoslavija i koji su se, po prvi put, posle 20 godina sastali upravo na toj konferenciji.

Prošle godine, specijalni gost je bio Zvonko Bogdan, a ove godine je to hrvatski pisac Igor Mandić, kako je rekao Čoban, napisao izuzetno čitanu knjigu "Bračna kuhinja".

"Jedna od ideja je da se, uz pomoć poznatih ličnosti u regionu, plasiraju i teme koje su vrlo ozbiljne kao recimo zdravstveno bezbedna hrana", rekao je Čoban.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Regionalna konferencija o hrani i vinu u Novom Sadu, gost Kris Vilijams

Izvor: Blic, 12.Jun.2015

Na ribarskom ostrvu pored Dunava danas je održana regionalna konferencija "Moja kravica food talk 2015" o hrani i vinima, koju treću godinu za redom organizuje kompanija Kolor Pres Grup...Posebna atrakcija ovogodišnje konferencije bio je vlasnik i šef kuhinje legendarnog restorana "Lusil" iz Hjustona...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.