Preduzetnicama ove godine 100 miliona dinara (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2021, 09:42

Preduzetnicama ove godine 100 miliona dinara (AUDIO)

Oko trista preduzetnica iz Srbije i zemalja regiona okupilo se juče na petoj međunarodnoj stručnoj konferenciji “Biznis na štiklama” u Master centru Novosadskog sajma.

Skup je posvećen promociji i unapređenju ženskog preduzetništva, poslovnim susretima i razmeni iskustava, te regionalnom umrežavanju preduzetnica. Za RNS pripremila Branka Dragović Savić.

"Ove godine posebna pažnja je posvećena izvorima finansiranja i pozicioniranje na tržištu kao i načini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prevazilaženja krize uzrokovane pandemijom" rekla je predsednica udruženja "Biznis na štiklama" Sofija Bajić.

Izjavila je da je ove godine došlo dvadesetak preduzetnica iz zemalja iz okruženja i onih koje će to tek postati.

Član gradskog veća Novog sada za privredu Milorad Radojević rekao je da gradska uprava od početka podržava žensko opreduzetništvo kroz različite subvencije.

Gošća iz Slovenije Dorotea Burlak kaže da su se žene preduzetnice kod njih odmah digitalizirale i počele sa radom od kuće.

Preduzetnice u Srbiji, rekla je ministarka za privredu koja je otvorila skup Anđelka Atanasković, mogu da koriste sredstva i tog ministarstva u visini od 100 miliona dinara za ovu godinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.