Predavanje o uzgoju začinskog bilja u CK13

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2016, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanje o uzgoju začinskog bilja u CK13

U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu danas u 19 časova biće organizovano predavanje i praktična prezentacija o uzgoju začinskog bilja u stanu i njegovoj primenu u kulinarstvu.

O osnovama gajenja začinskog bilja govoriće Tanja i Dragan Bursać koji se uzgojem začinskih biljaka bave već nekoliko godina na svom poljoprivrednom gazdinstvu u Futogu, kaže se u najavi.

Zainteresovani će imati prilike da sazna kako se uzgajaju najpopularnije vrste začinskog bilja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao što su peršun, celer, bosiljak, origano, matičnjak, nana, majoran, majčina dušica, mirođija, žalfija, ruzmarin, lavanda i stevija, i kakva je njihovu primenu u kulinarstvu.

U okviru događaja biće postavljena prodajna izložba začinskog bilja sa Poljoprivrednog gazdinstva Bursać.

Nakon predavanja Otvorena kuhinja CK13 organizuje Zajedničku vegansku večeru.

Omladinski centar CK13 nalazi se u ulici Vojvode Bojovića 13.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.