Enigma jedne mašine i enigma jednog čoveka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2016, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Enigma jedne mašine i enigma jednog čoveka"

U Muzeju Vojvodine u Novom Sadu, kao prateći program izložbe "Enigma - dešifrovati pobedu", danas u 19 časova biće organizovano predavanje "Enigma jedne mašine i enigma jednog čoveka".

O kriptografiji, Enigma mašini za šifrovanje, događajima iz 2. svetskog rata i delovanja dešifrersko naučnog centra u Blečli Parku u Velikoj Britaniji, Alanu Turingu, matematičaru i čoveku koji je još tridesetih godina prošlog veka definisao osnovne principe računara govoriće dr >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dragan Mašulović, redovni profesor na Departmanu za matematiku i informatiku, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Predavanje će se odražati u zgradi Muzeja Vojvodine u Dunavskoj 35.

Izložba "Enigma - dešifrovati poruku" može da se pogleda do 13. juna, navodi se u pozivu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Predavanje o uzgoju začinskog bilja u CK13

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2016

U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu danas u 19 časova biće organizovano predavanje i praktična prezentacija o uzgoju začinskog bilja u stanu i njegovoj primenu u kulinarstvu...O osnovama gajenja začinskog bilja govoriće Tanja i Dragan Bursać koji se uzgojem začinskih biljaka bave već nekoliko...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.