Posao za 677 policajaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2019, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posao za 677 policajaca

Ukupno 677 polaznika 19. i 20. klase Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) primljeno je danas u radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a ministar policije Nebojša Stefanović poručio im je da oni danas postaju nova snaga srpskog MUP-a.

Na svečanoj promociji, ispred Palate Srbije, uz svečani defile, kojoj je prisustvovala i premijerka Ana Brnabić, najboljima su uručena priznanja na osnovu rezultata tokom obuke, profesionalne prakse i završnog ispita.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Priznanja su uručena najboljima u 20. klasi, prvoj u rangu Mariji Filipović iz Subotice koja je obuku završila sa prosečnom ocenom 5,0, drugoj u rangu Tamari Petrović iz Loznice sa prosečnom ocenom 4,99 i trećem u rangu Jovanu Jovanoviću iz Kruševca sa prosečnom ocenom 4,97.

Rešenja o nagrađivanju uručena su i najboljima u 19. klasi, prvom u rangu Stefanu Gazdiću iz Priboja, koji je obuku završio sa prosečnom ocenom 4,94, drugom u rangu Bojanu Cvijoviću iz Beograda sa prosečnom ocenom 4,92 i trećem u rangu Milošu Saviću, iz Prokuplja, sa prosečnom ocenom 4,92, Bojanu.

Marija Filipović je, u ime svojih kolega, sa kojima počinje karijeru u MUP, rekla da su polaznici svesni izazova i odgovornosti i da obećavaju da neće ustuknuti pred teškoćama i preprekama.

"U ime svih polaznika, obećavam da ćemo svojim radom i zalaganjem, pošteno i časno služiti Srbiji i svim njenim građanima", poručila je Filipović.

Ona je navela da polaznici 19. i 20. klase pored znanja iz Centra nose i nešto što je još vrednije, a to su neraskidiva prijateljstva.

Ministar policije Nebojša Stefanović istakao je da polaznici 19. i 20. klase COPO-a već danas postaju nova snaga MUP-a i poručio im da je pred njima ozbiljna karijera, jer je biti policajac mnogo više od posla, ali velika čast i privilegija služiti svom narodu i zemlji.

Stefanović je poručio da pripadnici MUP-a brinu o tome da Srbije bude stabilna i bezbedna.

Kako je rekao, ne tako davna vremena su pokazala da nema investicija, jake ekonomije, većih plata i penzija, u zemlji u kojoj su "tajkuni važniji od naroda, a obični građani u siromaštvu i strahu za bezbednost".

"Odlučnošću države, MUP je sa drugim bezbednosnim strukturama, stao na put kriminalu, osigurao bezbednost i sada je oslonac građanima", rekao je Stefanović.

On je istakao da borba protiv kriminala nije jedna bitka, već stalna borba, za koju su potrebni motivisani ljudi, te izneo podatak da je 3.700 novih policajaca i vatrogasaca stupilo i službu, od kada je on na čelu MUP-a.

"Vaš 677 koji danas postajete deo naše porodice, među kojima 145 dama. Tu nećemo stati", rekao je Stefanović i dodao da novi polaznici kreću njihovim putem uskoro.

Istakao je da su njihove starije kolege podigle lestvicu visoko, da je smanjena stopa kriminala, a u prvih devet meseci ove godine zabeleženo 2.700 krivičnih dela manje u odnosu na lani.

"Kriminalci se ne šetaju ulicama Srbije. Nema povlašćenih pred zakonom, vladavina prava nije fraza, za šta su zaslužni policajci, tužioci i sudije. Oni su utabali staze, a od vas očekujem još bolje, da budete policajci kojima će se svi ponositi", poručio im je ministar.

Pozvao ih je da ponos i čast koje danas nose u sebi, nose uvek, što će im pomoći i da se suoče sa izazovima i problemima u karijeri na koje će naići.

"Odabrali ste pravični, časni i poštovan poziv, morate da budete veliki ljudi, uvek na službi građanima, kojima ćete biti pomoć i štititi ih od opasnosti. Sa građanima se uvek ophodite sa poštovanjem i integritetom, jer nije važno samo šta, nego i kako se radi", ukazao im je ministar.

Stefanović je rekao da će oni svojim ophođenjem i postupanjem graditi ugled MUP-a Srbije.

"Pred vama je ozbiljna karijera. Biti policajac je mnogo više od posla, velika čast i privilegija je da služite svom narodu i zemlji", rekao je Stefanović.

Usledili su zatim svečani defile i četiri pokazne vežbe u kojima su učestvovali polaznici COPO-a, pripadnici Interventne jedinice, Jedinice za obezbeđenje ličnosti i objekata i Žandarmerije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Promovisani novi policajci MUP-a Srbije

Izvor: Blic, 11.Okt.2019

Ukupno 677 polaznika 19. i 20. klase Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) primljeno je danas u radni odnos u Munistarstvu unutrašnjih poslova, a ministar policije Nebojša Stefanović poručio im je da oni danas postaju nova snaga srpskog MUP-a.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.